Java Exportovanje koda

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Dzenny_assembly
Napredujem
Napredujem
Posts: 118
Joined: 11-09-2014, 04:03

Java Exportovanje koda

Post by Dzenny_assembly »

Ne volim da se obračam za pomoč po bilo kojem pitanju vezanom za računare i elektroniku al zaista sam postao zbunjen sljedečim problemom: Odnedavno viježbam javu i imam jedan kod (prepisan sa YouTube-a) u kojem se pored main izvornog koda koriste i dvije klase. Do sada sve primjere sam radio sa samo jednom klasom i nije bilo problema prilikom exportovanja. Medžutim sada exportovanje prodže bez problema ali tako dobijeni fajl ne može da se pokrene na računaru. Jednostavno nakon otvaranja ništa se ne dešava. Kod je 100% ispravan jer ga mogu pokrenuti u razvojnom okruženju (Eclipse) u kojem pišem program.
Probao sam sve opcije exsportovanjem sve tri klase na desktop i exportovanjem sve tri u jednu ali bez uspijeha.
Neznam u čemu je stvar...
User avatar
WhiteHead
Pravi forumaš
Pravi forumaš
Posts: 1627
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: Java Exportovanje koda

Post by WhiteHead »

Izvini ako budem lupao gluposti jer u JAVU se uopšte ne razumijem.
Imam u firmi neki sistem hladnjača (tek urađeno) za koji je program pisan u javi, ali da bih s njim upravljao daljinski (LAN, NET) moram imati 32-bitnu javu i to max verziju 7.
Sa novijom ili 64-bitnom javom ne radi.
Pošto smo vjerovatno svi na 7-icama, 8-cama, 10-ama (i to 64-bitnim), i ma šta Microsoft tvrdio, svi se srećemo sa mali milion problema sa kompatibilnosti unazad i sličnim sranjima....
Tako, da nije i kod tebe neki sličan uzrok.
LP
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Dzenny_assembly
Napredujem
Napredujem
Posts: 118
Joined: 11-09-2014, 04:03

Re: Java Exportovanje koda

Post by Dzenny_assembly »

Stvar je u tome da ja u podešavanjima neznam šta trebam uraditi prije exportovanja zato pitam da li ko zna ili je imao sličan problem. Što se tiče kompatibilnosti računar mi je 32-bitni kao i Java oko čega se naravno mora voditi računa pri preuzimanju iste.

Konkretno, radi se o igrici Snake gdje autor piše kod i obijašnjava svaku napisanu instrukciju. Medžutim nigdje nije obijasnio kako exportovati kod da se može sačuvati na računaru. Naravno ja mogu pokrenuti kod (u razvojnom okruženju Eclipse) koji radi ispravno i bez greške kao kod njega.
Evo i link...
https://www.youtube.com/watch?v=FABTl1Q1byw
Post Reply