Ljudi molim vas pomozite dok nisam skroz izvejao.
Kupio sam s ebaya obrtomjer za motor(već sam pisao o njemu po forumu trebao mi djelitelj signala...)
Sad ja njega spojim na pick up od motora koji pravi ovakav signal
http://www.mikrocontroller.net/attachme ... rpoint.png
Dakle obična zavojnica sa N i S magnetom. Samo što ja taj signal još ispravim s jednom diodom.
Dakle tajav signal samo s jednom diodom(nebitno kako je okrenem) nekih 2-3V
I obrtomjer savršeno radit, kazaljka stoji mirno i točno pokazuje obrtaje
E sad ja taj obrtomjer hoću spojit na hall sensor. Ali ni da mrdne, na žicu od signala lijepo prekida od 12 do -12V. Probao sam i stavit diodu da signal ide 12 do 0V ili kad je okrenem -12 do 0 V. Isto ništa
Probao preko Ne555 neke simualcije signala radit, ali kazaljka ni da mrdne.
Pa mi nije nikako jasno, kakav signal taj obrtomjer traži, u upustvima naravno ništa ne piše
Molim pomoć oko singala za obrtomjer, POLUDIT ĆU!!!
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Molim pomoć oko singala za obrtomjer, POLUDIT ĆU!!!
Neće pa neće, čak sam sve prebacio na stol kako bi lakše radio i našao rješenje, ali bezuspješno
Što kaže moja cura kreativni nered
Obrtomjer na zavojnicu radi, ispravljen napon sa diodom ili ne svejedno je, ugl radi na negativan pol.
Preko hall sensora neće da ga biješ,probao sam i da hall okida mosfet pa obrtaljko spojio na MOSFET ali ništa.
Digitalni obrtomjer radi i na zavonicu i na hall isto pokazuje, al ovaj analogni samo na zavojnicu
Jel moguće da ovaj analogni obrtomjer prihvaća samo analgoni signal?
Što kaže moja cura kreativni nered
Obrtomjer na zavojnicu radi, ispravljen napon sa diodom ili ne svejedno je, ugl radi na negativan pol.
Preko hall sensora neće da ga biješ,probao sam i da hall okida mosfet pa obrtaljko spojio na MOSFET ali ništa.
Digitalni obrtomjer radi i na zavonicu i na hall isto pokazuje, al ovaj analogni samo na zavojnicu
Jel moguće da ovaj analogni obrtomjer prihvaća samo analgoni signal?
sam si sebi odgovorio . analogni ... ne radi na digitalni signal ....
Jel si probao postaviti u seriju sa izlaza NE555-a na obrtomjer kapacitet ? Može i 100nF il 1uF, samo da vidiš hoće li biti pomaka.
Iako sve ovisi o izvedbi analognog obrtomjera.
Iako sve ovisi o izvedbi analognog obrtomjera.
Probao i to nije uspjelo. Jedino što je uspio kad ga spojim na - pol od bobine na platinskom paljenju
http://s243.photobucket.com/user/mjovan ... a.jpg.html
Ali nije baš točno pokazivao i divljao je.
Ma izgubio sam sve već živce, naprtavit ću malu zavojnicu posebno za obrtomjer i rješen problem
http://s243.photobucket.com/user/mjovan ... a.jpg.html
Ali nije baš točno pokazivao i divljao je.
Ma izgubio sam sve već živce, naprtavit ću malu zavojnicu posebno za obrtomjer i rješen problem
a odakle si uzimao " + " pol ?
+ pol na obrtomjeru?
On ima svoje najapajnje + i- 12V. I ide ova treća žica 'signal'
On ima svoje najapajnje + i- 12V. I ide ova treća žica 'signal'