Lemilica
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
potpisujemstojke369 wrote:Trax ima li da si negde ti objasnio kako pravis plocice
Ima na forumu 10 istih tema a sve nesto pomesano i razlicito.Ako te nemrzi da objasnis lepo kako treba uraditi plocicu(kako ti radis)
POZDRAV
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
- MladaNada
- Stariji član
Me2!sandrox wrote:potpisujemstojke369 wrote:Trax ima li da si negde ti objasnio kako pravis plocice
Ima na forumu 10 istih tema a sve nesto pomesano i razlicito.Ako te nemrzi da objasnis lepo kako treba uraditi plocicu(kako ti radis)
POZDRAV
Kako si kalajisao vodove? Ja kad god pokusam ispadne haos! Ili se tinol ne lijepi , ili ga stavim previse!
Cim budem imao vremena, fino cu slikati cijeli postupak, korak po korak i objaviti ovdje na sajt.
Vodove sam kalajisao da mi ne oksidiraju. Uzmes tinol zicu i lemilicu i picis. Na kraju ispadne, znas i sam kako - brdovito. Onda uzmes zicu koja se koristi bas za odlemljavanje (koju naravno kupis tamo gdje si kupio kalaj/tinol zicu) i fino preko nje skidas ostatak kalaja i to je to. Ta zica za odlemljavanje je licnasta zica sa kalafonijem, nikakva mudrost.
Sve lemim sa ovim: NET 396+ http://gsmserver.com/hardware/net_936.php made in china naravno Kostala je 35KM a imam je vec cini mi se preko 2 godine i radi PERFEKTNO!
Vodove sam kalajisao da mi ne oksidiraju. Uzmes tinol zicu i lemilicu i picis. Na kraju ispadne, znas i sam kako - brdovito. Onda uzmes zicu koja se koristi bas za odlemljavanje (koju naravno kupis tamo gdje si kupio kalaj/tinol zicu) i fino preko nje skidas ostatak kalaja i to je to. Ta zica za odlemljavanje je licnasta zica sa kalafonijem, nikakva mudrost.
Sve lemim sa ovim: NET 396+ http://gsmserver.com/hardware/net_936.php made in china naravno Kostala je 35KM a imam je vec cini mi se preko 2 godine i radi PERFEKTNO!
imam isti shit samo moja se zove gordaktrax wrote:
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
- MladaNada
- Stariji član
Moze li vakuum pumpa odraditi posao? Imam te zice , ali je ne volim nikako Maloprije sam elektrolizom prekrio novcic od 5 dinara bakarnim slojem , za izvor bakra sam koristio doticnu zicu Prije pet minuta sam shvatio dosta stvari o trafoima , nakon sto me zdrmalo 12V u ruku (samo je proslo kroz ruku , tako da je bilo dosta mA) onako kao Njutn Uglavnom , trafo ne bi imao problema da izgura 10-ak ampera na tom naponu Koristio sam 2x12V za elektrolizu.
Edit: Sto se tice lemilice , dobija 2 na mojoj skali (dao bi 2 prsta da je imam)
Edit: Sto se tice lemilice , dobija 2 na mojoj skali (dao bi 2 prsta da je imam)
- MladaNada
- Stariji član
Ovako: Na + baterije ili ispravljaca svezes zicom ili nekako zakacis metalnu sipku ili zicu ili bilo sta od metala kojim hoces da prekrijes drugi. Na - prikacis objekat koji treba biti prekriven tim metalom.o sve ubacis u neki rastvor (mislim da je najbolja neka kiselina)Sto se tice rastvora ja sam uradio ovako: Nasuo malo vode , iscjedio malo limuna i dodao soli. googlajte electrolytic copper plating , pa cete vidjeti u detalje objasnjeno! Obicno se koriste 2 anode (1 na 2 grane) da bi se prekrilo jednako sa obe strane.
Ljudi di ima ovo čudo za kupit?sandrox wrote:imam isti shit samo moja se zove gordaktrax wrote: