Potrebna izrada kontrolera procesa...

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
brewer

Potrebna izrada kontrolera procesa...

Post by brewer »

Nazalost nisam pronasao na forumu temu posvecenu oglasima, pa cu pokusati ovdje. Ukoliko administrator smatra da tema nije odgovarajuca neka je ukloni.

Zamolio bih ako je neko zainteresovan da uradi jedan kontroler za moj hobi kuhanja piva u kucnim uslovima da mi se javi preko pp za detalje.

UKRATKO
Programabilni uredjaj se sastoji od displeja na kojem bi se prikazivalo trenutno stanje procesa, ali i na kome bi bile prikazane vrijednosti prilikom zadavanja procesa preko dva-tri dugmeta. Uredjaj bi bio povezan sa senzorom temperature preko kojeg bi kontrolisao proces zagrijavanja tecnosti paljenjem/gasenjem spojenog grijaca koji je uronjen u tecnost. Pored toga uredjaj bi bio povezan sa pumpom za recirkulaciju koja bi bila aktivna skoro cijelo vrijeme dok temperatura na senzoru ne pokaze 80 stepeni, onda bi se gasila.

Na sljedecem videu se vidi kako izgleda i sta radi taj kontroler:

https://youtu.be/UlLcwvbYLiE

Ukoliko neko smatra da to moze napraviti molim da mi se javi da se dogovorimo oko svega.

Pozdrav
aura809

Re: Potrebna izrada kontrolera procesa...

Post by aura809 »

Odakle si?
brewer

Post by brewer »

aura809 wrote:Odakle si?

Iz Sarajeva, odgovoreno i u pp.
brewer

Post by brewer »

Dogovorio sam izradu ovog kontroler, tako da oglas vise nije aktivan. Za nekih mjesec dana kako mi majstor rece stici ce mu komponente te slijedi izrada.
Post Reply