SMS Box - Uređaj za dekodiranje PDU poruka i čitanje istih, jednostavno slanje poruka, jednostavan ispis CLIP broja.
Zamišljeno je da se ova pločica spaja na GSM kontrolere i pruža jednostavnu komunikaciju sa mobitelom. Svakom naprednijem korisniku ostavlja mogućnost izgradnje sopstvenog GSM kontrolera sa proizvoljnim SMS komandama i funkcijama. Može se koristiti i za dojave alarma.
ko tvornicki uradjeno
kako si uspio lemiti ovaj cip.
mene muka hvata kad moram raditi veze i lemiti one obicne cipove,a sa ovim sitnicama nisam nikad radio.
gdje cu raditi,kad lemim lemilicom za oluke
moram hitno nabaviti kakvu precizu za elektroniku.
zer0 wrote:@trax,
a kako si lemio (shvajsovo) kontroler?, sa onom smd pastom i vrucim vazduhom ili lemilicom.
sa lemilicom o kojoj svi pricaju ovdje. pin po pin ili sve pinove skupa pa onda sa zicom za skidanje kalaja, poskidas ostatak i sve bude zalemljeno gdje treba i kako treba
Vazno da se nekako zalemi !!
Ja imam onu "kinesku" Quick850 [ odlicna kopija Hakko850 rework station ] lemilicu na vruci znrak , evo radi vec gdinama bez problema , al stvarno je u pogonu , placena u BG 160 Eu, tako kaze znanac koji ju je donia !!
Na upit kineskoj firmi koja ih radi oko rezervnih dijelova [ grijac isl..] ispada da "cijelu" salju za 14US$ .
Toliko o lemilici ... predjimo na projekt ako je moguce , posto je ionako na forumu za MCUe a ne alate , moja nokija jos ceka .... da bude in ..!
Pomozite @traxu oko prijedloga za nove rutine !?! pa nevcete puno cekat !
virtualx wrote:ko tvornicki uradjeno
kako si uspio lemiti ovaj cip.
mene muka hvata kad moram raditi veze i lemiti one obicne cipove,a sa ovim sitnicama nisam nikad radio.
gdje cu raditi,kad lemim lemilicom za oluke
moram hitno nabaviti kakvu precizu za elektroniku.
Super, ovaj moj je samo interface izmedju nekog uredjaja i GSM mobitela. Znaci samo inicijalizuje odgovarajuci mobitel, dekodira i kodira PDU format (primanje-slanje), brise sms, javlja CLIP kad mobitel zvoni i te sitnice.
Nemam vremena trenutno da od ovoga sad napravim neki gsm kontroler ali bice uskoro
Da li si uspio da preko AT komande pokrenes AT+CUSD (Unstructured Supplementary Service Data) komandu (ovo bi trebalo da radi na nekim Nokia, ne znam za Telit kako ide)? Znaci konkretno ako imas prepaid karticu i hoces da je dopunis preko nekog drugog telefona SMS porukom
Naprimjer da na tom modemu okines komandu *124*987234987234# sto bi dopunilo kredit. Ili *100# da provjeris stanje racuna.
@kasamiko, you don't need to participate in discussion, because there are not too many information about the SMS-box. When trax will have it tested, the whole project will be published - in details I hope. The problem is that he is out of time to do it, because he is occupied by chasing girls