jumperi za protoboard
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
jumperi za protoboard
Pozz svima .
Ima li tko od vas " viška " kablove , kratkospojnike za ispitnu ploču .... moji su , izgleda , dobili " noge " .....
Ima li tko od vas " viška " kablove , kratkospojnike za ispitnu ploču .... moji su , izgleda , dobili " noge " .....
-
- Napredujem
Re: jumperi za protoboard
Sto ne napravis od UTP kabla? Od metra kabla imas jumpera kolko oces i po duzini kojoj hoces
Gde ti je masa pičko naizmjenična!
Isfrustrirani električar traži uzemljenje po razvodnoj kutiji.
Ima samo ne znam kako poslati, a mislim da je ta poštarina skuplja od kablova ako ste mislili na ove.
da , upravo na to sam mislio . slanje je najmanji problem ....
to niho : - ovde ne mogu naci odgovarajuce pinove , zato ih nemogu napraviti ....
to niho : - ovde ne mogu naci odgovarajuce pinove , zato ih nemogu napraviti ....
sorry , permutacija ...
niho : slanje je u RS ....
stefane , nemam pinova , inače bi ih davno napravio .....
niho : slanje je u RS ....
stefane , nemam pinova , inače bi ih davno napravio .....
-
- Napredujem
Ne razumijem, ako imas UTP kabal ne trebaju ti dodatni pinovi za nastavljanje, samo skines izolaciju sa parice od UTP-a i imas odlicne jumpere. Ja ih koristim i cak su mi bolji od ovih namjenskih. Jedini uslov je da ti nije licnasti UTP, to je vec malo teze za izvest onda.
Gde ti je masa pičko naizmjenična!
Te jumpere od utp kablova sami ja radio i koristio ali je problem što treba kalaisati vrhove jer bakar oksidira pa počne brzo praviti probleme. Istina da mi je u nekim situacijama bio bolji od ovih sa E-baya jer je deblja žica nego iglice koje dolaze na kineskim kablovima. S druge strane, kod kineskih je lijepo što su fleksibilni i u različitim bojama. Čak sam jedno vrijeme pravio sebi jumpere tako što sam sjekao one letvice sa muškim konektorima i na njih lemio licnaste kabliće u boji (od fleat ribon kabla u boji) ali je to jako sporo i mukotrpno
da mi je naci negdje one pinove .... žice imam dovoljno .... ( radio nekada u firmi koja radi kablove za VW )
Pa šta je problem ako ste mislili na ove zovu se: 40 Pin 2.54 mm Single Row Pin Header Strip. Ima ih na starim matičnim pločama. Jako lako se razdvajaju čak i ako su dvoredne. Ako imaš koga u BiH da će ti to donijeti, daj adresu da pošaljem. Ne znam kako bi to išlo poštom za Srbiju i da li bi bilo kakvih problema sa carinom ili slično. Poz.
ne , nisam na to mislio . toga imam napretek . mislio sam na one pinove koji se krimpuju na kabel .... budala , imao sam ih , čak pozlacenih ... ali sam ih prije cca godinu dana poklonio jednom kolegi sa jednog drugog foruma .... a on sada više ne dolazi na taj forum ....
hvala vranjanine , ali nije to to . ovi su tvrdi ... ja trebam one licnaste , sa " iglicama " ( pinovima ) na kraju .
na Ebay ih ima , ali ne šalje van španije . ili , ako i šalje 5€ je poštarina a cca dva - tri € su jumperi . nerentabilno .
na Ebay ih ima , ali ne šalje van španije . ili , ako i šalje 5€ je poštarina a cca dva - tri € su jumperi . nerentabilno .
Jesi na staroj adresi ? Da ne plačeš više Šaljem u sutra
naravno bobe .... ne selim se ja tako lako .....
danas mi se posrecilo ... kupio sam 9 komada različitih boja i dužina .