Pozdrav,
Radim jedan projekat i trebao bi preko routera komunicirati sa mikrokontrolerom, odnosno slati binarne kombinacije i ako se ta binarna kombinacija poklapa sa nekom definisanom u programu onda izvrsi neku operaciju. U sustini moj dio posla nije da se brinem kako ce doci ti podaci, meni je vazno da ih MC prepozna i prihvati.
Radim sa MC, ali nikad niasm radio sa LAN.
Pa me interesuje:
Kako je moguce spojiti RJ45 zenski na mikrokontroler? Da li bi najjednostavnije bilo da kupim gotovi modul?
Kao ovo npr:
http://www.ebay.com/itm/Mini-LAN-Ethern ... 258d3752ff
Komunikacija LAN i MC
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Komunikacija LAN i MC
U pravu si, upravo tako. Treba ti hardverski sklop za priključit kontroler na LAN, a onda trebaš napisat sam ili uzet gotov TCP/IP stack, i pridodat ga svom programu. Kako jednostavno, zar ne ?
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Posto ja radim sa PIC-evima, vidim da TCP/IP stek ima gotov i podrzava 18F prema gore..
Da li si ti radio sa gotovim modulima, i mozes li mi pojasiti kako ga spajas, da li posebno moram definisati ulaze.
Inace programiram u PBP..
Da li si ti radio sa gotovim modulima, i mozes li mi pojasiti kako ga spajas, da li posebno moram definisati ulaze.
Inace programiram u PBP..
Nisam baš radio ovo s picevima, a koliko vidim PBP nema nativno podršku za TCP/IP, što znači da bi to trebao sam napisati. SPI je protokol kojeg eventualno možeš podržat funkcijama SHIFTIN i SHIFTOUT, dakle trebaš definirat pinove SI (serial in), SO (serial out) i CLK (clock), iako sam mišljenja kako je to iz basica presporo. Mislim da bi trebao pogledat nešto pisano u strojnom jeziku ili eventualno u C-u, pa to kroz interrupt rutinu implementirati u PBP program.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
mirzza,s kojim compiler-om radis?
Meni je LAN proradio samo sa MikroC a i onda nije to bas bilo kaj bi trebalo.
Vecinu vremena radim sa MplabX i Xc8,... i sa microchipovim stackom nisam uspijeo na mrezu ni sa 18f66j60 koji ima interni modul za lan ni sa ENC28j60 i tako,da sam na kraju odustao (barem sa picem).
Sad sam trebao neki modul brzo spravit na mrezu i upotrebio sam ENC28j60 i arduino. za dobra pola sata sve proradilo kako treba (testira se vec 2 tjedna) bez problema.
Meni je LAN proradio samo sa MikroC a i onda nije to bas bilo kaj bi trebalo.
Vecinu vremena radim sa MplabX i Xc8,... i sa microchipovim stackom nisam uspijeo na mrezu ni sa 18f66j60 koji ima interni modul za lan ni sa ENC28j60 i tako,da sam na kraju odustao (barem sa picem).
Sad sam trebao neki modul brzo spravit na mrezu i upotrebio sam ENC28j60 i arduino. za dobra pola sata sve proradilo kako treba (testira se vec 2 tjedna) bez problema.
Ali evo narucio sam sebi sa Ebay-a, Ethernet to Serial, bas namjenjeno za MC, ima igradjen TCP/IP stack, te razne modove rada. Pa cu probati ostavirti komunikaciju sa ovim. Za jedno 20 dana dolazi, pa javim rezultate.
http://www.ebay.com/itm/RS232-Serial-to ... 33a0a0a9bc
http://www.ebay.com/itm/RS232-Serial-to ... 33a0a0a9bc