Ajde, da sam pomogo nekom
!
Inaće, tražio sam fotke u prvom redu da vidim koje tipkalo koristite (ne vidim ga
)! Ona mala "push-button" su mi toliko problema do sada radili: ili ih krivo orijentiram (pa su stalno "zatvoreni"), ili su zablokirani u zatvorenom položaju, ili u otvorenom položaju imaju par kohma otpora pa ih ostatak sklopa vidi kao da su zatvoreni...
Drugi problem je što se, iako mi nije prvi put da koristim MAX232, redovito zahebem i zamjenim mjesta Rx i Tx - tjedan dana sam tražio zašto terminal ne radi, dok nisam skužio da sam zamjenio mjesta Rx i Tx!
Ali najčudniji problem, koji mi ni sad nije baš jasan, je ova 12V linija! Ja prvo nisam ni spajao tih 12V, jer sam mislio da ne treba za testiranje, budući da se pali (preko kontrolera i onih tranzića) samo kod programiranja/popravljanja bolesnih čipova. Ali sklop bez tih 12V uopće ne radi, LED-ice divljaju... Pa tih 12V uopće ne dođe do Doktora!? Onda sam spojio, ali hladan lem. Na kraju sve proradilo!
Ova "greška sa ispisom na terminalu": preporučam posebnu pažnju posvetit na tih 12 V! Jer ako su tu neke smetnje onda se neće pravilno "preprogramirat" mega. Također, ako nije dobro spojeno i Rx i Tx na MAX onda recimo terminal prima podatke (pretpostavljam da ste pravilno postavili one stop, parity itd. bitove), može eventualno očitat signaturu, ali ne može poslat (uopće ili s teškoćama) signale prema doktoru, a onda, dodatno, ako ovaj sklop za prebacivanje 5/12V ne odrađuje kako treba - javlja grešku da ne može popravit stvar.
Ono šifriranje teksta mene upućuje na smetnje u liniji, neki labav spoj (što se lako dogodi sa breadbordima), ili TASTER neispravan (istitrava ili sl). Ja koristim kabel od starog miša (oklopljen).
Ove jače mege kao 328 ništa posebno ne rade (koliko znam), ali stane više programa unutra, pa osim signature odma prikaže i koji je to čip! Nemam ništa jače od osmice, pa ne znam kako to radi.
Glavno da je profunkcioniralo
!
Gromit