kako bi mogao
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
kako bi mogao
evo zanima me kako bi mogao napraviti daljinski upravljac za ona vrata pred kucama sta ima???
uglavnom trebao bi dati 770 kuna za to malo sranje a ja vjerijem da bi to mogao napraviti i sam, trazim neka objasnjenja kako to funkcionira i kako bi to mogao napraviti+neka shema
uglavnom trebao bi dati 770 kuna za to malo sranje a ja vjerijem da bi to mogao napraviti i sam, trazim neka objasnjenja kako to funkcionira i kako bi to mogao napraviti+neka shema
-
- Odlično uznapredovao
meni samo daljinac trebatox master wrote:tu ti je daljinac najmani problem to jest najjednostavnije za napraviti.
veci je problem kako napraviti mehanizam za otvaranje kapije sto opet zavisi da li je kapija klizna ili se otvara na "L"...
mislim da je lakse napraviti ako je kapija klizna.
ovakva je prica stavili su nam vrata na garazu ta klizna i sada nas traze da svi damo po 770 kuna za daljinac i radove a ja nemam toliko para pa me zanima kako samo da daljinac napravim
-
- Odlično uznapredovao
najjednostavnije ti je uzeti ono bezicno zvono koje se prodaje za par eura i ima domet 100 metara sa komadom zice kao antenom.
e sad neznam kako taj motor za otvaranje vrata treba da dobija komandu...
jel se jednom komandom i otvara i zatvara ili ima dvije posebne komande za otvaranje i zatvaranje?
ako je sve na jednom netreba ti nista vise osim nekog releja mozda koje ces da stavis na izlaz zvona a ako trebaju dvije komande onda bi trebalo na neki najjednostavniji nacin poslati dva signala.
najbolje da malo objasnis kako se pali motor od tih vrata za otvaranje,sta ga iskljuci kada dodje do kraja,kako se pali za zatvaranje...
najbolje kada bi mogao semu da stavis da svi vide...
pozdrav
e sad neznam kako taj motor za otvaranje vrata treba da dobija komandu...
jel se jednom komandom i otvara i zatvara ili ima dvije posebne komande za otvaranje i zatvaranje?
ako je sve na jednom netreba ti nista vise osim nekog releja mozda koje ces da stavis na izlaz zvona a ako trebaju dvije komande onda bi trebalo na neki najjednostavniji nacin poslati dva signala.
najbolje da malo objasnis kako se pali motor od tih vrata za otvaranje,sta ga iskljuci kada dodje do kraja,kako se pali za zatvaranje...
najbolje kada bi mogao semu da stavis da svi vide...
pozdrav
-
- Odlično uznapredovao
- MladaNada
- Stariji član
Ja imam kliznu kapiju , ima li iko ideju koji motor da koristim? Za daljinski i ostalo bi se vec snasao!
EDIT: Kad bolje razmislim mozda bi ipak koristio onaj laserski alarm sto sam pravio , dok auto stoji u zraci kapija se otvara , kad izadje zatvara se Samo da skontam kako da prekinem zatvaranje kad se zatvori do kraja , da ne pregori motor!
EDIT: Kad bolje razmislim mozda bi ipak koristio onaj laserski alarm sto sam pravio , dok auto stoji u zraci kapija se otvara , kad izadje zatvara se Samo da skontam kako da prekinem zatvaranje kad se zatvori do kraja , da ne pregori motor!
evo ovako vrata su postavljena i ljudi koji su uplatili oni imaju daljinski a ja nemam jer mi je preskupo dati 770 kuna za to pa sam mislio napraviti daljinski da mogu i ja ulaziti posto je i moja garaza tamo....ja NISAM radio nista oko tih vrata i meni TREBA SAMO daljinski koji moze otvarati...ta vrata imaju svoj prijemnik i kad covijek stisne samo jedan gumb vrata se otvaraju a kada prođe kroz ta vrata ona se sama zatvaraju jer je auto presao preko senzora koja ih zatvaraju....
ZAKJUCAK:MENI TREBA SAMO DALJINSKI KOJI BI MOGAO TO OTVARATI(ako netko nekuzi ocu "ilegalno" napraviti taj daljinski jer je sigurno jeftinije nego da dam 770 kuna za daljinski)
ZAKJUCAK:MENI TREBA SAMO DALJINSKI KOJI BI MOGAO TO OTVARATI(ako netko nekuzi ocu "ilegalno" napraviti taj daljinski jer je sigurno jeftinije nego da dam 770 kuna za daljinski)
Vidi u chipoteci Imas tamo pod kitovima IR-predajnik i IR-prijemnik (odvojeno) skupa dode mislin manje od 200 kn .Imas na predajniku (onaj ko za auto) 2 tastera a ne prijemniku 2 releja i 2 ledice.Jedan lik je to napravija za svitlo u kuci....Vidit cu pa cu ti javit
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
-
- Odlično uznapredovao