PIC16C58B pomoć - programmer i software

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
Kudrow

PIC16C58B pomoć - programmer i software

Post by Kudrow »

Poštovani,
Potrebna mi je vaša stručna pomoć oko preuzimanja programa sa mikrokontrolera. Koji "programmer" i software bi trebao koristiti za preuzet program sa mikrokontrolera? Radi se o mikrokontroleru PIC16C58B , 18 nožica, DIP. Mikrokontroler je od Vellemana, pa me zanima dali je uopće moguće preuzet program sa takvog mikrokontrolera (možda je zaštićeno)?

Lijep pozdrav.
golub
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Re: PIC16C58B pomoć - programmer i software

Post by golub »

pozdrav, taj pic je OTP, one time programabile, zaštita kod C varijante takva da se pri čitanju ne čitaju sve lokacije kao 0, nego se dobije sadržaj koji je na neki način izmenjen i ti, umesto originalnog, imaš sadržaj za koji misliš da je ispravan, a u stvari nema blage veze sa normalnim programom, što se lako utvrduje disasembliranjem.

Tako je meni objasnio @rsinisa na jednom od foruma, kome se zahvaljujem

P.S. mozda si i takve srece da mozes da iscitas dump, tj. da sdadrzaj nije zasticen
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

Nije lepo krasti tudje radove...
A i najverovatnije da na netu negde ima hex za tako nesto. A ko god da je to radio ukljucio je zastitu flesa. Tako da sa obicnim programatorom ne prolazi tek tako.
Kudrow

Post by Kudrow »

Zahvaljujem vam se na brzim odgovorima.
Nije mi bilo u namjeri ukrasti nečiji program ili bilo šta slično tome, nego sam ga htio priložiti u jednom mom radu (pa bi mi dobro došao "kod" u bilo kojem obliku od programa). Odmah u početku bio sam malo skeptičan po tom pitanju a zatim su vaši odgovori i potvrdili to.

Još jednom, hvala vam na odgovorima !
Post Reply