Potreban daljinac za klimu, kako doći do njega ili koje je riješenje.
Koji ga može zamijeniti ili da se napravi nešto osim prekidanja
napajanja na osiguraču (ima auto. start)
Klima je postavljena i sve radi ali se daljinac izgubio
Klima Emmeti FMI600
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Klima Emmeti FMI600
Potrazi u servisima... A siguran sam da je 90% daljinskih isti pa vjerovatno moze i daljinski od neke takodje "lijeve" klime.
- Feko
- Stariji član
http://www.electronic-center.hr/product ... cts_id=693" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pozdrav, imam pitanje vezano uz klima uređaje.. pa ako može da mi netko odgovori; imam kucu trokatnicu, pa htio bi klimu, a da ne stavljam jednu jer nista nebude pomogla na tri kata. dal stavim na svaki kat jednu ili da stavim na svaki drugi, znaci prvi i treci? hvala na odgovoru unaprijed
Na klimi imas karakteristike gdje mozes procitati koliko kvadratnih metara "pokriva". To sto imas spratove ti bas i nece pomoci pa ti preporucujem da klimu stavis na spratove gdje najvise boravis (dnevni boravak, spavaca soba/sobe).
Ako ti se experimentise i ako ti konfiguracija spratova i prostorija dozvoljava, mozes staviti jaču klimu na treci sprat u hodnik i drzati vrata od prostorija otvorenim da bi se ohladile. Hladan zrak ce da silazi na donje spratove i hladi i dole (teoretski). Sad opet sve zavisi da li ti sunce direktno udara u prozore i zagrijava prostorije - u tom slucaju nista od ovog.
Ali opet, ako imas kucu od 3 sprata, garant imas para da kupis i te 3 klime i rijesio si sve brige
Ako ti se experimentise i ako ti konfiguracija spratova i prostorija dozvoljava, mozes staviti jaču klimu na treci sprat u hodnik i drzati vrata od prostorija otvorenim da bi se ohladile. Hladan zrak ce da silazi na donje spratove i hladi i dole (teoretski). Sad opet sve zavisi da li ti sunce direktno udara u prozore i zagrijava prostorije - u tom slucaju nista od ovog.
Ali opet, ako imas kucu od 3 sprata, garant imas para da kupis i te 3 klime i rijesio si sve brige
-
hahah, jesu Zato mi je i bitno. Al dobro, snasao sam se vec nekako. Kroz vikend bio kod frenda u zagrebu pa me uputio tu: prodaja klima uređaja. Ujedno sam kupio, pa i sami mi pomogli kod problematike. Naime, novci nisu mi problem, pa budem kupio jeftinije uređaje i stavio na svaki kat jednu. Nisu ni cijene lose, evo pogledajte sami.Zez wrote:Sve njušim da su na tim katovima apartmani.
Jedino idealno rješenje je svaka prostorija svoja klima. Znamo da to baš neide tako u praksi
Opet klima po katu neče postič neki efekat. Ako ti je bitno da imaš klimu onda stavi na svaki kat po jednu (mada nema tu nekog efekta, ako uopče bude ikakvog), ako želiš ohladit/ugrijat postavi u prostorije u kojima najčešče boraviš
Opet klima po katu neče postič neki efekat. Ako ti je bitno da imaš klimu onda stavi na svaki kat po jednu (mada nema tu nekog efekta, ako uopče bude ikakvog), ako želiš ohladit/ugrijat postavi u prostorije u kojima najčešče boraviš