ultraljubicasta zarulja
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
ultraljubicasta zarulja
treba mi da radi na 12v i da je sto jaca
di ima za kupiti
hvala
di ima za kupiti
hvala
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
Zbog previse detalja koje je sandrox dao nije moguce odgovoriti an pitanje?
Koliko UV svijetla (snaga)? koja valna duljina (otprilike)?
Koliko vidljivog spektra mozes tolerirati?
Takvo sto za 12V bas i ne postoji, osim halogenki koje ce ti sprziti sta god 'uzgajas' vidljivim i IR spektrom za minornu kolicinu UV.
Jedino UV led diode koje su ocito preslabe (?).
Koliko UV svijetla (snaga)? koja valna duljina (otprilike)?
Koliko vidljivog spektra mozes tolerirati?
Takvo sto za 12V bas i ne postoji, osim halogenki koje ce ti sprziti sta god 'uzgajas' vidljivim i IR spektrom za minornu kolicinu UV.
Jedino UV led diode koje su ocito preslabe (?).

Mozes da posadis kao sto sam ti rekao negde u kukuruz a mozes i pored neke reke gde ima dosta korova i gde niko nezalazi

Nemam iskustva ali znam iz price a i slusao sam gde ih milicija obicno nalazi

Pazi za foru

Te sijalice ima i u mesarama ako nisi primetio a sluze da roba izgleda taze.Pizza ima bas socan sjaj i izgleda njam,njamOfftopic: Zasto se u kaficima iznad pizze drzi ona crvena zarulja , dosta velika , i zasto se negdje nalaze one plave lampe (uglavnom vise sa plafona , u kucistu grijalice) , dosta lici na UV svjetlost?

e bas tako dobije prcstojke369 wrote:Te sijalice ima i u mesarama ako nisi primetio a sluze da roba izgleda taze.Pizza ima bas socan sjaj i izgleda njam,njamOfftopic: Zasto se u kaficima iznad pizze drzi ona crvena zarulja , dosta velika , i zasto se negdje nalaze one plave lampe (uglavnom vise sa plafona , u kucistu grijalice) , dosta lici na UV svjetlost?A meso se sija i bas onako ima svoju boju a kad ga izvadis na obicno svetlo ono prc
![]()

JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
Tebe ce majka i otac da izbace iz kuce koliko ja vidimmoja zgrada ima 40-ak metara ima da kad vjetar zapuse da otpuse i weed i mene sa krova
mislio sam neku lampu da nadomjesti sunce a da je mogu na akumulator spojiti

Naravno ako stignu da te izbace pre nego sto zaglavis u zatvor

Salim se

Ima barem u mom gradu da se kupe UV reflektorske lampe.pogledaj u prodavnicama gde se prodaje elektrotehnicki materijal zice,strujomeri,stekeri... mora da ima
U kaficima te lampe 99% da griju pizzu (odrzavaju je na nekoj temperaturi).MladaNada wrote:Offtopic: Zasto se u kaficima iznad pizze drzi ona crvena zarulja , dosta velika , i zasto se negdje nalaze one plave lampe (uglavnom vise sa plafona , u kucistu grijalice) , dosta lici na UV svjetlost?
One plavkaste sa plafona u kucistu grijalice privlace letece insekte i sprze ih kad im se priblize

Vo eden proj vo ELEKTOR ima sema kako da napravis vestacko sonce za rastenija. Ke go pobaram spisanieto i ke go stavam na forumov.
Inaku semata bese so 3 diodi (stakleni) zelena, crvena i zolta (Mislam).
Pisuvase deka tie 3 boi bile dovolni za da go zamenat sonceto...
So ovaa sema mozes da si odgleduvas rastenie i vo regal

Inaku semata bese so 3 diodi (stakleni) zelena, crvena i zolta (Mislam).
Pisuvase deka tie 3 boi bile dovolni za da go zamenat sonceto...
So ovaa sema mozes da si odgleduvas rastenie i vo regal