Aliexpess kupovina
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Aliexpess kupovina
Pozdrav, ima li neko iskustva s ovim, koliko vidim u hrvatsku imaju fr*e shiping opciju dok za BiH salju samo kompanijama, ala DHL, TNT itd tako da se totalno ne isplati kupovati, konkretno treba mi tpc0250 digitizer koji kosta 14,5$ i fr*e shiping do Cro, dok za BiH se cijena uveca za cca 50$???
Re: Aliexpess kupovina
zasto ne pokusas na ebay??
pa skuplji je duplo
drug isto ti bre dodje kad nemas opciju za fr*e ship.Znaci odaberes jedno zlo
Znači platiš, on ti pošalje. u slučaju da on ne pošalje lovu dobiješ nazad. treba im od 7 do 30 dana. ja naručujem stalno sa aliex i nikad nisam imao problema. Inače ZG
Kako dobijes lovu nazad, ako mu uplatis preko Western Union naprimjer? Zar te ne moze prevariti?
Trax, za WU ne znam, uvijek uplaćujem preko paypal-a
E to je OK. 90% njih na alibabi i expresu nemaju PayPal pa zato pitam
A kad nemaju paypal, onda uplaćujem direktno debitnom "nekom trećem liku" koji u slučaju da trgovac pošalje na vrijeme i sve bude u redu, njemu prebacuje lovu. u slučaju da ne pošalje ili bilo kako zajebe, on vrati lovu.
De mi reci kako nadjes tog treceg lika kome mozes vjerovati?
ma poslije e mail prepiske, sam jednostavno odustao, narucio sma digitizer sa ebay platio ga 10$ skluplje, ali nema logike da imaju fr*e shiping do Cro, a do BiH nemaju, ali hajde de...primjetio sam da rijetko koji ima paypal opciju placanja te me je to na kraju i odbilo....