odma da napomenem da sam totalni laik za struju
uhvatio sam si vremena napravit jedan projekt u suradnji sa starim, nabavio sam trofazni motor, koji bi mi sluzio sa poliranje felge, napravio sam adapter i zavario na postojecu remenicu, e sad sve je super sve radi ali nakon nekih 10 min rada se pregrije... sta napravit po tom pitanju??? da nije mozda motor preslab za takav zahvat??
rade koncar tip: 3AZPS155-8/4
380V
2.8/2.8A
cos 0.56/0.76
okretaji 700/1410
trebali jos koji podatak ?!
pregrijavanje trofaznog elektromotora pomoc
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: pregrijavanje trofaznog elektromotora pomoc
Treba podatak kako je izveden prijenos, kakav 'adapter'?
Mozes i slikati... Motor se grije kod preopterecenja, pitanje je kakvo je opterecenje i kod rada i kod praznog hoda. Mozes pokusati mjeriti struju od pocetka pa tijekom rada i onda prati sto se s njom dogada. Ako previse ide gore onda smanji opterecenje.
Mozes i slikati... Motor se grije kod preopterecenja, pitanje je kakvo je opterecenje i kod rada i kod praznog hoda. Mozes pokusati mjeriti struju od pocetka pa tijekom rada i onda prati sto se s njom dogada. Ako previse ide gore onda smanji opterecenje.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Skoro da je nemoguće ovako preko poruka ustanoviti zašto se motor pregrijava dok se ne bi vidjelo "u živo" jer ima "stotinu" razlog zbog čega se može motor pregrijavati: možda nije spojen dobro na struju, možda napon mreže nije OK, možda nije u suosnosti sa gonjenom mašinaom (nije centriran), možda je motor neispravan itd itd ...............
hvala na odgovorima, morao sam hitno to slozit pa sam nasao privremeno rijesenje, adapter je glavcina od auta koja je zavarena na samu remenicu, nije u potpunom centru to sigurno, spojen je dobro, jel bi mogao biti problem sto je motor jako dugo stajao
Može biti problem što je motor dugo stajao tj. možda mu je izolacija oslabila što znači da gam možda treba prelakirati u vikleraju motora ... loša centriranost može biti uzrok pregrijavanja, jer uzrokuje jako trenje u ležajima ...
to je motor ispod jednog kilowata , njemu je jako teško okretati felgu ..preslab je