generator ozona
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
generator ozona
dakle, naslov govori sve, ima li tko kakvu shemu, naputak....bilo sto...
i, ima li to ikakve slicnosti sa ionizatorom?
i, ima li to ikakve slicnosti sa ionizatorom?
generator ozona
Pozdrav!
Ako trebaš generator negativnih iona onda rješenje možeš naći u časopisu Majstor.hr stari brojevi,ako sam pogriješio u izboru molim ispravku.
đenja
Ako trebaš generator negativnih iona onda rješenje možeš naći u časopisu Majstor.hr stari brojevi,ako sam pogriješio u izboru molim ispravku.
đenja
"Unlike an ioniser which projects ions straight into the air, this unit is encouraged to emit ions by having a short metal tube at the opposite potential placed in front of the needle."
to je sa stranice koju sam ranije naveo, dakle nije to generator negativnih iona nego mu fali ta metalna "tuba" suprotnog potencijala, sto i nije toliko tesko za izvest al ja volim bit siguran pa bi volio gotovu shemichu....
JURA: na majstor.hr u starim bojevima, tocnije "retrovizor", nema nista u tom smislu....
MladaNada: sstc u cijevi....pa teoretski je to to...valjda...neznam....
to je sa stranice koju sam ranije naveo, dakle nije to generator negativnih iona nego mu fali ta metalna "tuba" suprotnog potencijala, sto i nije toliko tesko za izvest al ja volim bit siguran pa bi volio gotovu shemichu....
JURA: na majstor.hr u starim bojevima, tocnije "retrovizor", nema nista u tom smislu....
MladaNada: sstc u cijevi....pa teoretski je to to...valjda...neznam....
Ozon ti služi da suzbija štetno zračenje koje dolazi iz svemira.
Nalazi se u najvišim slojevima atmosfere.
Oznaka je O3.
S njim se zrače velike dvorane gdje boravi puno ljudi no u prevelikoj količini je otrovan.
Jako je reaktivan pa ga zbog velike emisije plinova koje ispuštamo ima sve manje.
Za detaljniji prikaz imaš google i wikipediu.
Nalazi se u najvišim slojevima atmosfere.
Oznaka je O3.
S njim se zrače velike dvorane gdje boravi puno ljudi no u prevelikoj količini je otrovan.
Jako je reaktivan pa ga zbog velike emisije plinova koje ispuštamo ima sve manje.
Za detaljniji prikaz imaš google i wikipediu.
generator ozona
moj suprug je elektro tehnicar i trazimo semu za izradu generatora za ozon jer nam treba za spravljanje maslinovog masla zbogacenog ozonom,nadamo se da ce nas domaci rad manje kostati,videli smo jednu semu ovde ali njemu je znanje engleskog ograniceno za neke pojmove pa dali bi mogao neko da nam da semu ali sa prevodom,vazno nam je jer zelimo izraditi lek za sina pozdrav
tehnika okrece svet
...veza između jonizatora i ozona je u tome što se sam ozon dobija upravo preko jonizacije kiseonika. Da bi postigli takav efekat potrebno je konstruisati generator negativnih jona, baš kakav je i sam ozon. Ozon se u prirodi dobija pri električnim pražnjenjima, kao što je pražnjenje munja u ljetnom periodu, ili tretiranjem UV zračenja na kiseonik......., Evo neka šema na brzinu, ako te još šta zanima u vezi ovoga rado ću pomoći koliko je u mojoj moći...
pozz
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... age002.jpg
pozz
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... age002.jpg
saxon
i sam si rekao da se ozon moze dobiti tretiranjem uv zracima. balon i zivina para kod zivine sijalice sluza da bi se neutralisali uv zraci i pretvorili u vidljivu svetlost.salixon wrote:pedja089 wrote:za dobijanje ozona moze dobro da posluzi i zivina sijalica sa razbijenim balonom. samo treba napraviti neki neprovidan zaklon oko nje, jer je uv svetlost stetna za oci
.......hmm..????
a i vecina elektronicara koristio zivinu sijalicu bez balona za osvetljivanje plocica uv zracima...