Zdravo!
Imam busilicu za busenje B
PCB-a sa burgijama od 0,8....2mm koja radi na DC-napon od 12....24V i negdije sa 12000 ok/min.
Treba mi za ovu busilicu el. regulator okretaja. Zato molim vas dajte prijedloge dobrog regulatora koji hocu da izradim. Regulator treba da obezbedi jak momenat kada busilica radi i sa 1000 okretaja u minuti!
Hvala na pomoci!
Regulator busilice od 12V
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Regulator busilice od 12V
jel ti ovo dovoljno ?
- Attachments
-
- pwm555.gif (9.69 KiB) Viewed 2389 times
Dali je ovo moguće postići?Petrus wrote:Zdravo!
Imam busilicu za busenje B
PCB-a sa burgijama od 0,8....2mm koja radi na DC-napon od 12....24V i negdije sa 12000 ok/min.
Treba mi za ovu busilicu el. regulator okretaja. Zato molim vas dajte prijedloge dobrog regulatora koji hocu da izradim. Regulator treba da obezbedi jak momenat kada busilica radi i sa 1000 okretaja u minuti!
Hvala na pomoci!
Jedino stavit neki senzor na motor pa kad počnu padat okretaji(dođe opterećenje na motor) da diže snagu sve dok opet ne dođe do 1000 okr.
Ali da se vrti u praznom hodu na 1000 okr. i da ima puni okretni moment... ne vidim način kako to postić
jel ti to misliš sa svega tisucu okretaja bušiti svrdlom 0,8 ? ja obično koristim 10 ili više tisuca okretaja .....
Svaki materijal ima optimalni broj obrtaja kojim svrdlo isti busi. Vitroplast zahtjeva iznad 5 hiljada
obrtaja/min a i sama svrdla imaju svoj optimum. I jedno i drugo treba uskladiti, materijal, svrdlo i
broj obrtaja.
<jedino busenje plasticnih masa se vrsi na niskim obrtajima, inace se svrdlo "zatali"-zalijepi...
Ovdje ima nesto na tu temu:
http://www.elitesecurity.org/t103771-Re ... -DC-motora
pOz
obrtaja/min a i sama svrdla imaju svoj optimum. I jedno i drugo treba uskladiti, materijal, svrdlo i
broj obrtaja.
<jedino busenje plasticnih masa se vrsi na niskim obrtajima, inace se svrdlo "zatali"-zalijepi...
Ovdje ima nesto na tu temu:
http://www.elitesecurity.org/t103771-Re ... -DC-motora
pOz