UV eprom eraser / brisac
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
UV eprom eraser / brisac
Potreban mi je UV brisac Eproma.
Re: UV eprom eraser / brisac
Imas li u blizini bolnicu sa operacionom salom?
Brisanje eproma se vrsi svjetloscu UVA 252nm ( nanometra). U operacionim salama se koriste tzv germicidalne fluoroscentne cijevi koje sluze za dezinfekciju zraka (svijetle prema plafonu) upravo emitujuci svjetlost
252 nm. To su fluoroscentne cijevi koje se prikljucuju na normalne armature i proizvode se za snage
od4W pa navise kao i normalne cijevi. Prepoznat ces ih tako sto su potpuno providne.
Proizvode se i sa grlom G23, to su one savijene u obliku slova U sa izvodima na jednoj strani.
Brisac mora biti sasvim zatvoren jer ta svjetlost izuzetno stetna za oci.
Fabricki brisac ces tesko sada naci.-
Posao odradjuje i zivina sijalica 125W, razbijenog balona i prikljucena preko odgovarajuce
prigusnice.-
pOz
Brisanje eproma se vrsi svjetloscu UVA 252nm ( nanometra). U operacionim salama se koriste tzv germicidalne fluoroscentne cijevi koje sluze za dezinfekciju zraka (svijetle prema plafonu) upravo emitujuci svjetlost
252 nm. To su fluoroscentne cijevi koje se prikljucuju na normalne armature i proizvode se za snage
od4W pa navise kao i normalne cijevi. Prepoznat ces ih tako sto su potpuno providne.
Proizvode se i sa grlom G23, to su one savijene u obliku slova U sa izvodima na jednoj strani.
Brisac mora biti sasvim zatvoren jer ta svjetlost izuzetno stetna za oci.
Fabricki brisac ces tesko sada naci.-
Posao odradjuje i zivina sijalica 125W, razbijenog balona i prikljucena preko odgovarajuce
prigusnice.-
pOz
U prvom postu dao sam pogresnu oznaku za UV svjetlo. Umjesto UVA treba da stoji UVC.-
UVB koristimo kod fotopostupka 315-400 nanometara
UVC je manje od 260 nanometara
shodno tome, UVA je vece od 400 nanometara.-
Tako je kad se pise iza ponoci....
pOz
UVB koristimo kod fotopostupka 315-400 nanometara
UVC je manje od 260 nanometara
shodno tome, UVA je vece od 400 nanometara.-
Tako je kad se pise iza ponoci....
pOz
Hvala Vam puno uzeo sam TUV germicidnu lampu, brišem sa tim sada EPROME
Samo sve zatvori, blazi efekat je ko "varenje bez maske" do fatalnih posljedica.
Čuvaj oči!!!
pOz
Čuvaj oči!!!
pOz