elektor wrote:Kad sam sve pospajao i ponovno zalemio flayback proradila je prije nego sam imao priliku još nešto mjeriti (i baciti instrument u zid ). E sad što joj je bilo tko će ga znati ......... Što bi se reklo i čorava koka zrno ubode..
Kolega, vidim da smo dosada bili skroz u krivu glede popravaka i izrade uređaja na "naučnoj" bazi, od sad servis radim ovako:
1. U Bau...nešto, kupim desetak instrumenata nikako skupljih od 60kn s baterijom.
2. Uređaj dođe na servis, stavim ga na stol i odma jedan instrument o zid, čime ujedno i završavam popravak, jer popravak ne smije bit skuplji od 100kn + instrument
Novi uređaji, gdje je ipak potrebno nešto "vještine":
1. Kod najjeftinijeg kinez s e-baya kupim vrećicu nekakvog novog elektroničkog otpada
2. Uzmem jednu izbušenu pločicu, zalijem je cijanofix-om i umjesto graha, bacim po njoj šaku nečeg iz gore navedene vrećice.
3. Pričekam jedno pola sata (ako je cijaofix gel u pitanju), jer ipak je to inženjerski posao koji zahtjeva vrijeme za razvoj.
4. Zalemim negdje crvenu i crnu žicu i voila, to je to.
Vidiš kako je razvoj novih uređaja duplo teži od popravke postojećih, jer ima četiri točke u odnosu na samo dvije servisne.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....