Pozdrav.
Zamolio bih ako neko zna shemu za digitalni sat sa satima i minutama te mora imati start,stop i korekciju vremena.Morao bi izraditi taj sat pomocu mikrokontrolera,al posto nikad nismo ucili kako raditi s tim trebao bi i neki kod da to programiram..
lp
Shema za digitalni sat
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Shema za digitalni sat
Koji mikrokontroler je u pitanju? AVR? PIC? MSP?
Kakav prikaz treba? 7-segmentni displeji? LCD? pojedinacne LEDice?
Da li sat treba nastaviti raditi kada se napajanje prekine?
Da li treba sve biti rijeseno pomocu mikrokontrolera ili se moze korisiti neki RTC IC?
Kakav start/stop? Jel to sat ili tajmer? Ili oboje?
Kakav prikaz treba? 7-segmentni displeji? LCD? pojedinacne LEDice?
Da li sat treba nastaviti raditi kada se napajanje prekine?
Da li treba sve biti rijeseno pomocu mikrokontrolera ili se moze korisiti neki RTC IC?
Kakav start/stop? Jel to sat ili tajmer? Ili oboje?
Mikrokontroler AVR ili PIC, 7-segmentni displeji.
Ne mora raditi kad se napajanje prekine.Ne treba sve s mikrokontrolerom.Znaci jedan obican najjednostavniji digitalni sat..
Ne mora raditi kad se napajanje prekine.Ne treba sve s mikrokontrolerom.Znaci jedan obican najjednostavniji digitalni sat..
Ako si u mojoj blizini pošaljem ti čip (LM8363) na kojeg se mogu povezati 4 LED u segmentu. Možeš ga naći na mom blogu.
Znači; bio bi red da se i malo predstaviš članovima foruma. ps Imam i pločice za navedeni sat....ako treba i kučište.....
Znači; bio bi red da se i malo predstaviš članovima foruma. ps Imam i pločice za navedeni sat....ako treba i kučište.....