Elektromotor te pomoć u vezi istog.

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
unbeatable

Elektromotor te pomoć u vezi istog.

Post by unbeatable »

Ovdje cu da postavim pitanje, pa ako nije na dobrom mjestu premještajte, al' po nazivu podforuma na pravom sam mjestu ! :)

Naime, zelio bih neki elektromotor da nabavim kojem cu da ogranicim okretanje na samo 90 stepeni _I , umjesto cijelog kruga...Na stisak prekidača da iz tačke A ode do B i zaustavi se, te na ponovni stisak da se vrati u prvobitno stanje...Ne treba mi neki mnogo jak elektromotor, što slabije i elegantnije povlači meni odgovara, masa predmeta ne prelazi 1 kg, pa ako ima ko voljan, da mi objasni kako i šta, i koji el.motor da iskoristim ako već postoji sa zadanim uslovima, bio bih mu zahvalan !

Koristio bih napon od 12V, za automobil bih koristio interijer da preuredim i za sobe neku stvar...

Pozdrav !
Amir_H
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: Elektromotor te pomoć u vezi istog.

Post by Amir_H »

Otiđi na na neki auto otpad pa kupi polovan motor od brisača automobila ...
niho
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by niho »

Još bolje motor brisača zadnje šoferšajbe. On i ide 90° a "elektroniku" koja će zaustaviti na 90°i vraćati nazad može riješiti vrlo jednostavno sa par tastera.Po jedan kao granični i jedan komandni koji premoštava granične.
Poz.
niho
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by niho »

Pobježe mi post. Evo naj jednostavnije moguće :)
nemam
nemam
auto.jpg (23.02 KiB) Viewed 1556 times
Post Reply