Iskra Audio System 200W

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Maxy911

Iskra Audio System 200W

Post by Maxy911 »

Pozdrav,

ukratko, imam ovaj audio sistem koji je spomenut u naslovu.
I imam sad jedan problem, jako je komplikovano, pošto je stariji sistem u pitanju.
Sve je povezano preko onih XLR konektora (nadam se da ne griješim).

I sada, moj problem je sledeći.
Imam ove opcije na predpojačalu

http://www.kupujemprodajem.com/photos/o ... 041195.JPG

I pozadi imam XLR ulaz valjda. Taj XLR ulaz je razvojen na 2x2 činča, znači imam sivo kablo koje imaj onaj crveni i bijeli činč, i imam crno kablo koje isto ima crveni i bijeli činč, i svi su povezani u taj jedan XLR konektor.

Sad ja želim da na taj XLR dovedem audio izlaz sa mog resivera (već sam koristio tako, znam da je to audio izlaz resivera, i koristio sam na prošlom pojačalu, sve normalno radilo).

Međutim, spojim sve ovamo, ništa ne radi.

Zanima me da li je neko imao sličan problem ili sličan audio system, i da li se ovo može tako riješiti, jer signal koji dolazi je digitalni, i da li XLR konektor sa činčevima može obraditi digitalni signal na ulazu ovog predpojačala.

To je ovaj audio system (nije moj oglas):
http://www.kupujemprodajem.com/RAZGLASN ... -oglas.htm
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Iskra Audio System 200W

Post by nano »

Ne moze tu ici digitalni signal,samo analgni.
Uzmi analogni signal sa tog prijemnika i spoji na TAPE ili TUNER ulaz tog pojacala,ne znam kakve prikljucke ima pozadi za te ulaze.
Pazi ,prema onom oglasu to je pojacalo 100 Voltno za razglase ,pa moras imati i takve zvucnike ili ga otvoriti ,pa ako u sebi ima transformator na izlazu ,otpojiti trafo i spojiti zvucnik)vjerovatno je mono pojacalo.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Maxy911

Post by Maxy911 »

Hvala nano na odgovoru :)

Pa ovako, resiver je ovaj:
http://www.zyxel.com/products_services/ ... .shtml?t=p

Izlazi na njemu su:
http://www.zyxel.com/uploads/images/200 ... _r_380.jpg

Pišu tu specifikacije vjerovatno, ne znam baš šta bi od toga mogao biti, i da li uopšte ima analogni signal.
Znam samo da ovaj što sam ja pokušavao da izvedem je digitalni, vjerovatno zbog toga i nije radilo :D

Što se tiče ulaza na pojačalu, ima TAPE, TUNER je već zauzet, ima 2 ulaza za mikrofon, ima AUX, neki OUT, ima LIN (ne LINE, već samo LIN) i nešto EXT.

I naravno što se tiče zvučnika, to sam već shvatio, imam jedan box, otvarao sam ga, u njemu je već trafo i dva zvučnika, izgleda ne može bez toga :) Hvala za napomenu ;)
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

Analogni izlaz imas na onom mini din konektoru na Zyxelu.mozda si dobio nekakavadapter koji ukljucujes u taj mini din ,a na drugoj strani imas cinch?
Koji su konektori na tape ulazu u pojacalo...cinch ili....?
Mozes koristiti i Aux ,a vjerovatno i taj LIN ulaz.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Maxy911

Post by Maxy911 »

E taj mini din konektor imam, i on na drugom kraju ima scart i 3 činča (crveni, bijeli i žuti).
Inače te činčeve sam spajao i na staro "pojačalo", samo što sam spajao crveni i bijeli a žuti je visio.

Ali kad ih spojim ovamo, ne reaguje ništa :roll:

Svi konektori na ulazima pojačala, pa i TAPE su ti XLR konektori.
Treba napomenuti da ovaj sistem ima predpojačalo i pojačalo, a ulazi su svi na predpojačalu, ne znam da li to ima kakve veze.

Valjda su svi ti ulazi na kraju sa predpojačala svedeni u jedan ovaj OUT i spojeni na pojačalo, pošto i ide sam jedan XLR-XLR iz predpojačala OUT u pojačalo.
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Jesi ti probao spojiti bilo šta drugo na taj ulaz...čisto da vidiš jel to radi tj. jel dobro spajaš (CD player, Tuner Mp3 player)
Vamo imaš shemu kako se spajaju balansirani i nebalansirani ulaz
http://helpdesk.genelec.com/index.php?/ ... -or-14-trs
Maxy911

Post by Maxy911 »

Sredio sam, hvala svima na pomoći :D

Ukratko, bio je problem u resiveru, nije davao dobar signal, bio je problem sa ovim MiniDIN priključkom.
Za one koji možda budu nekada imali ovaj problem, uzeo sam MiniDIN -> muški činč priključak, pošto je bio ovamo muški, uzeo sam još 2 komada (ženski-ženski), i spojio ovamo na XLR -> muški činč, i sve to na kraju spojio na AUX.

Ispalo je na kraju da radi, treba malo duže da na uključenju uradi proces obrade signala, ali sve je ok :D

Hvala još jednom na pomoći ;)
Post Reply