Upis na elektrotehnicki fakultet
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Upis na elektrotehnicki fakultet
Zdravo svima imam namjeru da upisem elektrotehnicki fakultet u sarajevu al jos sam u dilemi jer sam cuo da je matematika preteska i da je to opcenito pretezak fakultet. Pa me sad zam+nima ko je zavrsio etf u sarajevu kakva su mu iskustva da i kaze otprilike sto se radi na kojoj godini. Koji su najtezi predmeti, ako ima neka stranica koja pokazuje kakvi se zadaci rade na tom faxu da mi ostavi link. Svaki odgovor je dobro dosao
Re: Upis na elektrotehnicki fakultet
Lijenost je iz raja izašla.
Ja sam to sve vec procito licna iskustva me zanimaju
Vidi ovako: prvo moraš sam sa sobom rsčistiti zanima li to tebe ili ne, potom hoćeš li ti to studirati ili ne. Tuđa iskustva su osobna stvar svakog pojedinca i ne moraju vrijediti za tebe. Onaj tko je diplomirao sa minimalnom ocjenom zasigurno ti neće reći isto što i onaj koji je diplomirao sa dobrom ili maksimalnom ocjenom. Laganog fakulteta nema. Bez obzira koji je i gdje je. Svaki traži puno vremena i rada ako ga se misli završiti. To ti je tako i moraš to prihvatiti i jako ozbiljno shvatiti ako misliš diplomirati jednog dana i biti, kako se kaže, gospodin čovjek. I imati pokriće za svoju diplomu. Bez spomenute matematike ne možeš ništa, bez elektrotehnike i fizike isto tako. S druge strane, mnogi su završili taj fakultet pa možeš i ti. Ili sebe smatraš glupljim od njih? Zato, pusti tuđa iskustva, sve ćeš saznati na vrijeme. Ako te elektrotehnika stvarno znima, upisuj. Pripremi dobru stolicu, pusti zavitlanciju i u bliskoj budućnosti bit ćeš inžinjer elektrotehnike. Sretno!
Naravno da me zanima elektrotehnika je moj zivotni san. Dsadasne moje skolovanje je cisti promasaj jer sam sve upisivo na nagovor drugih ili nije bilo uslova da upisem ono sto me zanima. Ovo je zadnja prilika da tu gresku ispravim i to cu sigurno i uraditi. Spreman sam da ucim radim i vjezbam kako bi bi taj fakultet zavrsio iz razloga sto je to moj zivotni san.
I za ovo si potpuno upravu Hvala brateS druge strane, mnogi su završili taj fakultet pa možeš i ti. Ili sebe smatraš glupljim od njih?
Nema na čemu. Nikad sebe ne podcjenjuj, drugi će to onda raditi još više. Ali se niti ne precjenjuj, ispadneš nesposoban ili neznalica. Takav je život. I još nešto, ne zaboravi na Internet. Pomoću njega možeš steći puno više znanja nego što će ti trebati za diplomu. Za početak, probaj si naći repetitorije sa zbirkama zadataka iz elementarne i više matematike koje je napisao Boris Apsen i Osnove elektrotehnike 1 i 2, autor Viktor Pinter. To su ti biblije, manje-više. Nakon Apsena na red dolazi Kurepa i Demidovič.
Da se nadovezem ako mogu..
Da li ETF u Sarajevu priznaje ispite sa ETF-a iz Pogorice,s obzirom da je isto bolonja..
Da li se moze upisati cetvrta godina u Sarajevo nakon 3 svrsene u PG bez polaganja razlike predmeta ?
Sent from my HTC Desire C using Tapatalk 2
Da li ETF u Sarajevu priznaje ispite sa ETF-a iz Pogorice,s obzirom da je isto bolonja..
Da li se moze upisati cetvrta godina u Sarajevo nakon 3 svrsene u PG bez polaganja razlike predmeta ?
Sent from my HTC Desire C using Tapatalk 2
Mislim da bi bilo najbolje pitati njih. Imaš link u mom prvom postu, a tamo ćeš naći e-mail adresu (sasvim na dnu).