Philips šasija AA5 problem s bojom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Philips šasija AA5 problem s bojom
Pozdrav svima,
Imam problem sa TV Philips 21PT136B,šasija AA5,
ne može se podešavati jakost (zasićenje) boje.
Glavni procesor na izlazu boje na nožici 4 daje napon od 0-5V, ovisno o tome kako ste namjestili zasićenje, a na TDA8362 dolazi također isti napon. TDA 8362 je mijenjan i dijelovi oko njega su pregledani, međutim zasićenje boje se ne mijenja.
Može li mi netko pomoći na šta da obratim pažnju ili je netko već imao takav kvar.
Hvala.
Imam problem sa TV Philips 21PT136B,šasija AA5,
ne može se podešavati jakost (zasićenje) boje.
Glavni procesor na izlazu boje na nožici 4 daje napon od 0-5V, ovisno o tome kako ste namjestili zasićenje, a na TDA8362 dolazi također isti napon. TDA 8362 je mijenjan i dijelovi oko njega su pregledani, međutim zasićenje boje se ne mijenja.
Može li mi netko pomoći na šta da obratim pažnju ili je netko već imao takav kvar.
Hvala.
Re: Philips šasija AA5 problem s bojom
Hm, a da li procesor na svom izlazu stvarno mijenja napon u skladu sa podešavanjem? Možda ga treba resetirati (recimo određenim redoslijedom određeih komandi na dajinskom upravljaču, kao kod vražjeg Sonya).
Lijenost je iz raja izašla.
Da, na procesoru se napon mijenja u rasponu od 0-5 V. Svejedno budem probao resetirati . Samo mi reci kako
Hvala.
Hvala.
Eh, to već neznam. Bojim se da ćeš trebati service manual. Dakako, ako uopće postoji ta opcija sa resetiranjem. Probaj ovdje:
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2
Hvala ti,
budem pogledao.
budem pogledao.
Nesto sam gledao shemu te sasije i kao da RGB signal sa scarta ulazi poslije kontrole zasicenja boje u Tda 8362.Malo mi to blesavo i nelogicno zgleda,ali eto ,nek me neko ispravi.
Gledas. li ti preko tunera ili preko scarta?
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Možda i nije nelogično. Ako ima puni scart izlaz (i ulaz).
Tv gledam preko scarta.nano wrote:Nesto sam gledao shemu te sasije i kao da RGB signal sa scarta ulazi poslije kontrole zasicenja boje u Tda 8362.Malo mi to blesavo i nelogicno zgleda,ali eto ,nek me neko ispravi.
Ajd probaj prebaci na prijemniku sa RGB video izlaza na CVBS(ili obratno),pa da vidimo ima li kakve promjene
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
Probao sam preko cvbs-a i boja se može podešavati.nano wrote:Ajd probaj prebaci na prijemniku sa RGB video izlaza na CVBS(ili obratno),pa da vidimo ima li kakve promjene
Bili ste obadvoje u pravu, mada je meni to bilo nelogično.
Hvala vam.