LM004-REV.2 LCD Inverter
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
LM004-REV.2 LCD Inverter
Pozdrav.Imam problem sa lcd monitorom koji nisam uspio da rijesim po nekim ranijim iskustvima i uputama,problem je sa slikom kad se upali monitor slika dodje sam 2 sec i nestane,mislio sam da je problem sa condezatorima i nasao sam jedan po mjerenju na ne valja a ostali su ok,ali kada ga uklucujem na vga kablu vise puta i isljucujem slika dodje,ako moze neka pomoc oko ovog ili ako moze se negdje kupit inverter u blizini ..
Re: LM004-REV.2 LCD Inverter
Hm, možda loše zalemljen neki od spojeva? Za početak.
Lijenost je iz raja izašla.
Mozda ti neka lampa ne radi.Na inverteru potrazi tamo gdje dolazi napon ,pin on/off i na njemu mjeri napon.Ako napona nestane kad ti nestane s lika,ondati glavna ploca gasi inverter.Ako napon ostaje onda je inverter ili lampe.Probaj umjesto lampe zalemiti blok kond oko 1 nF 1kV.pa vidi pomaze li ,ako ne onda umjesto druge,ako se jos gasi,onda ti je vjerovatno probio trafo u inverteru.Uz malo prepravke mozes staviti bilo koji drugi inverter koji se napaja istim naponom i za isti broj lampi je.Dovoljno je da spojis + ,- i on/ off
zice i to ce da radi.
zice i to ce da radi.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
mjerio sam napon nedolazi na inverter nista na trafoe ali dodje kad nekoliko puta ukljucim kablo iz racunara i dodje i slika odnosno pozadinsko svjetlo kad sam promjenio jedan kondezator dosla je slika bez svjetla u pozadini ,znaci kad ukljucim monitor dodje slika i nestane i par puta ulj. issklj i onda radi normalno ,ugasim ga i nakon 30 sekundi otprilike isto
to dodje po tvon NANO da glavna ploca gasi inverter
Ja bih prvo ispitao lampe,pa ako su dobre zamijenio sve elektrolite ,ako nemas esr metar.
I onda ti ostaju trafoi.
I onda ti ostaju trafoi.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf