LG TV - crvena slika

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
abc1234
Penjem se :)

LG TV - crvena slika

Post by abc1234 »

Starci imaju problem sa TV-om. Riječ je o LG (veliki neki, nisam siguran model) Stvar je u tome da je slika crvena. Mislim, ima i ostalih boja, ali je crvena baš jako naglašena. Nekada na trenutne bude normalna slika, ali veći dio vremena je tako crvena. Bio je kod majstora, složio ga je, ali nakon par mjeseci opet po starom.
U čemu bi mogao biti problem?
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: LG TV - crvena slika

Post by nano »

A da nam bar kazes je li u pitanju LCD ili CRT tip tv-a
Vjerovatno je stari CRT ,onda mogu biti hladi lemovi na plocici koja ide na grlo ekrana,slab kontakt samog konektora i izvoda na ekranu,nesto u RGB dijelu....itd..itd....nisam bas ni ja siguran :D
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
abc1234

Post by abc1234 »

hahah, bože jesam blesav...

Da, riječ je o starom CRT... Ravni ekran, i mislim da je riječ o 82 cm dijagonale
Zez
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Zez »

I ja mislim da je u pitanju tzv. hladan spoj. Prelemi cijelu pločicu kineskopa (ekrana) i provjeri konektor koji se nasađuje na ekran, možda je puknuo (zna se desiti zbog povišene temperature), a kad već prelemljuješ, pregledaj i ostatak štampe pa prelemi sve što ti se učini sumnjivo. Provjeri i konektore (ako ih ima) kojima je pločica ekrana povezana sa glavnom pločom. Samo budi pažljiv pri tome.
Lijenost je iz raja izašla.
Post Reply