Light show na 12v
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Light show na 12v
E ovako, da li neko zna za shemu light show-a koji bi radio na 12v.
Preciznije, koji bi napajao 12v halogene sijalice.
Tnx
Preciznije, koji bi napajao 12v halogene sijalice.
Tnx
Pametan komentarjuka vk wrote: Nekuzim zasto oces raditi na 12V imas na 220V i tu ti netreba trafo a imas i jace zarulje a ima dobrih sema na 220
Evo sheme
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... _Strob.zip
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
- MladaNada
- Stariji član
@juka ovo znaci rat! Sta si ti pametno rekao majketi? Pitam ga zasto radi na 12V jer hocu da vidim da li bi se 220V moglo prilagoditi za njegove potrebe! Pretpostavio sam da hoce 12V zbog sigurnosti , ali nisam bio 100% siguran. Tebi treba 10 postova da razumijes zasto pojacalo na 12V ne moze dati vise od 70w!
Edit: Upravo sam vidio da si ti u postu napisao komentar slican mome ?!!!
4. razred elektro skole...juka vk wrote: ja vas nekuzim, zasto bi samo na 12V i 2oma max snaga bila 72W i kako uopce postoje onda autopojacala od npr. 400Wi slicno. I zasto na ovoj stranici www.geocities.com/kobraelectronic postoje pojacala od 2x40W(=80W) na 2ohma. A i u datasheetu pise da je to autopojacalo i 2x40W pa kako oni migu pisati krive vrijednosti.
Edit: Upravo sam vidio da si ti u postu napisao komentar slican mome ?!!!
Last edited by MladaNada on 26-10-2006, 19:34, edited 1 time in total.
O cemu vi sad.
Za lightshow neko posebno pojacalo uopce nije potrebno.
Spoji high pass filter na ulaz obicnog LM3914 ili slicnog IC-a i na izlaz stavi mosfete da pale zarulje (DCnapon koji te volja)
Auto pojacala velikih snaga koja se napajaju s 12V imaju DC/DC konverter u sebi koji im podize napon na zeljenu vrijednost, stvara negativne napone itd.
Drugo je sto halogenke nisu namjenjene za rad pri temperaturi manjoj od 'standardne' i brzo ce umrijet u takvoj sluzbi.
Za lightshow neko posebno pojacalo uopce nije potrebno.
Spoji high pass filter na ulaz obicnog LM3914 ili slicnog IC-a i na izlaz stavi mosfete da pale zarulje (DCnapon koji te volja)
Auto pojacala velikih snaga koja se napajaju s 12V imaju DC/DC konverter u sebi koji im podize napon na zeljenu vrijednost, stvara negativne napone itd.
Drugo je sto halogenke nisu namjenjene za rad pri temperaturi manjoj od 'standardne' i brzo ce umrijet u takvoj sluzbi.