Prepravka radio-prijemnika
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Prepravka radio-prijemnika
Kako bi obican radio koj hvata u opsegu 88-108mhz,mogao da se prepravi da hvata u malo sirem opsegu,imam jedan veliki promenjljivi kondenzator iz jednog pojacala koj je imao i radio pa bih ja odatle izvadio taj kondenzator
Re: Prepravka radio-prijemnika
Nisam RF znalac, ali znam da to nije baš jednostavno, msm nije dovoljno promijeniti samo ulaz (oscilator).
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
@ milan95pn , a sta bi zelio da slusas? Sluzbe koje rade na visim i nizim (4metra) frekvencijama
rade uskopojasnom FM i vecina ima PLL, tako da od tog radija nista, a vazduhoplovstvo radi AM.
Za prepravku i popravku svega sto radi na VF pored znanja treba posjedovati i neke neophodne
instrumente, koje ocito nemas, inace ne bi postavljao takva pitanja.-
rade uskopojasnom FM i vecina ima PLL, tako da od tog radija nista, a vazduhoplovstvo radi AM.
Za prepravku i popravku svega sto radi na VF pored znanja treba posjedovati i neke neophodne
instrumente, koje ocito nemas, inace ne bi postavljao takva pitanja.-
Pa ja imam jedan mali fm predajnik(prisluskivac),pa bi da bude bar malo iznad opsega,npr da prima do 120mhz.
Jel bi moglo sa onom semom prijemnika sa tda7000 da se prepravi nesto i da prima do 120 mhz.
Ako znas locirati oscilatorsku zavojnicu, dovoljno joj je malo razmaci zavoje, smanjiti induktivitet i
bit ces iznad opsega. Oprez: Izmedju 116 i 120 MHz imas vazduhoplovne navigacijske farove,
svako emitovanje u tom opsegu zabranjeno, pa je dovoljno da samo malo pobjegnes iznad opsega.-
pOz
bit ces iznad opsega. Oprez: Izmedju 116 i 120 MHz imas vazduhoplovne navigacijske farove,
svako emitovanje u tom opsegu zabranjeno, pa je dovoljno da samo malo pobjegnes iznad opsega.-
pOz