Šta je bolje koristiti za izračunavanje kapacitivnosti, vremenska konstanta (Cx=Tau/R), ili promjena frekvencije oscilatora kao kod mjerenja induktivnosti? Primjetio sam na netu da ljudi koriste i jedno i drugo, šta vi predlažete?
I za schmitt trigger, koji bi pretvaro signal u TTL, koji je lako dostupni komparator najbolje koristiti ako hoću da mjeri do ~4MHz pri amplitudama do ~15V? Ili je pak bolje koristiti neki gotovi Schmitt trigger IC?
Krenuo sam da koristim LM311, ali sam na netu pročitao da on ne valja za frekvencije veće od 500-600kHz.
Par pitanja vezanih za LCF metar
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- hari poter
- Napredujem
Re: Par pitanja vezanih za LCF metar
LF357 je bolji izbor.
A na prvo pitanje nemam odgovor.
Au al je taj skup :O Al moraće izgleda...hari poter wrote:LF357 je bolji izbor.
Hvala puno
Izčito sam danas zilion f-metara i uglavnom svi koriste frequency divider...
Da li vrijedi to što uopšte pokušavam da odradim 4MHz counter bez toga ili traćim vrijeme samo?
Da li vrijedi to što uopšte pokušavam da odradim 4MHz counter bez toga ili traćim vrijeme samo?
Mozda vredi, mozda ne.
Jer nigde ni u jednoj recenici nisi naveo sta bi koristio. Verovatno ces naci odgovor u datasheetu tvog mikrokontrolera ili mikroprocesora.
Jer nigde ni u jednoj recenici nisi naveo sta bi koristio. Verovatno ces naci odgovor u datasheetu tvog mikrokontrolera ili mikroprocesora.
Atmega8 sa 16MHz klokom. Uz to da tek treba da naučim da primjenim C u programiranju istog Učim usput Uzeo sam prvo da odradim hardverski dio, da prilagodim signal koji dobijem mjerenjima da mikrokontroler može da ga obradi...pedja089 wrote:Jer nigde ni u jednoj recenici nisi naveo sta bi koristio.
Ovaj šmit okidač sam mislio da bih mogo gledati frekvenciju sinusoida i signala kojima amplituda prelazi 5V (NE555 i slično), al izgleda da to nije lako na većim frekvencijama :/