Kvar na racunaru

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Kvar na racunaru

Post by mirzza »

Ovako imam racunar koji je dosao sa napuhanim kondenaztorima na maticnoj.
Kada sam upalio na stolu racunar je proradio, ugasim ga jer nisam stavio kuler na procesor.
Kada sam sklopio i probao ukljuciti racunar cuje mi se svakih 3-4 sekunde pisak koji traje oko sekundu i ne pali se ekran.
Kada samo kuler otkacim (skinem zabice da ne zatekne) racunar proradi, vratim zabice zategnem, ne radi.

da li je neko imao slicaj kvar ?
Khaderah
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Kvar na racunaru

Post by Khaderah »

promjeni kondenzatore, vjerovatno priključeni ventilator ne dozvoli startanje ploče, ako mu je napajanje vezano uz napuhnute kondenzatore
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

Ma ne, ne skidam ja ventilator on vrti, ja samo otkacim zabice da kuler ne stisne procesor. Kada to otkacim, racunar radi starta sve. Kada zategnem coler za procesor onda nece racunar.
Khaderah
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Khaderah »

spigana ploča od naprezanja ventilatora ( vjerovatno intel 775 proc ), izravnati i u pečnicu , ili zgrijati lemilom na vrući zrak
milan95pn
Napredujem
Napredujem

Post by milan95pn »

To ti je po mojoj proceni 95% do RAM memorije,jer kad RAM memorija ne radi,to pistanje na svaku sekundu je indikator da RAM ne radi,zameni je pa javi rezultate... :D
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

Milane, ako ga mogu upalit bez kulera, ne znam odkud ti to, da je RAM.

@Khaderah, uspio sam napravit, tako sto sam prelemio maticnu oko procesora duvaljkom.
Hvala !
milan95pn
Napredujem
Napredujem

Post by milan95pn »

Mozes ti da upalis komp bez kulera bez problema,samo je problem sto bi se procesor pregrejao.

Kada sam sklopio i probao ukljuciti racunar cuje mi se svakih 3-4 sekunde pisak koji traje oko sekundu i ne pali se ekran.
A otkud mi to? :?:
Izvadi RAM memoriju i ukljuci kompijuter pa ces da vidis da kompijuter pisti na svake 1-2 sekunde i ne pali se ekran...
Post Reply