Pozz svima, mene zanima Kakva je razlika ako stavim u pojacalo 3300uF kondenzatore,
i npr 6800?
hvalaaa..
Ulazni kondenzator u pojacalu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Ulazni kondenzator u pojacalu
★☆Tell me more ☆★
Re: Ulazni kondenzator u pojacalu
Ti kondenzatori sluze za filtraciju napona,sto je napon vise isfiltriran bice i kvalitetniji zvuk,i ne treba bas preterivati ali u svakom slucaju 6800uf bi bilo bolje da stavis nego 3300uf,znaci razlika je u filtraciji napona,sto veci kapacitet kondenzatora i napon ce biti bolje isfiltriran i time se dobija bolji bas...ovo je moje misljenje mislim da ne gresimmummi wrote:Pozz svima, mene zanima Kakva je razlika ako stavim u pojacalo 3300uF kondenzatore,
i npr 6800?
hvalaaa..
Re: Ulazni kondenzator u pojacalu
Nema greške kolega
Dakle preko njih se "pegla" 50Hz koja dolazi posle transformatora i gretza, a isto tako osiguravaju da pojačalo ima dovoljno napona i struje u kritičnim trenucima, npr. udarac basa u protivnom bi pojačalo vrlo lako ulazilo u tzv. clipping i dolazilo bi do izobličenja zvuka čak i pri malim izlaznim snagama.
U pravilu se računa po 2000uF na svaku granu napajanja za 1A
Dakle preko njih se "pegla" 50Hz koja dolazi posle transformatora i gretza, a isto tako osiguravaju da pojačalo ima dovoljno napona i struje u kritičnim trenucima, npr. udarac basa u protivnom bi pojačalo vrlo lako ulazilo u tzv. clipping i dolazilo bi do izobličenja zvuka čak i pri malim izlaznim snagama.
U pravilu se računa po 2000uF na svaku granu napajanja za 1A