Transparentna polarizaciona folija

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
satsat
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: Transparentna polarizaciona folija

Post by satsat »

Sve super, to je inače poznati trik. ima na netu kako napravit naočale od te folije, pa da samo ti vidiš kad gledaš :D
Jedino "glazba" je katastrofa :x
MajstorX

Post by MajstorX »

Prvi providan monitor sam odradio 2008 secam se kada smo zapoceli temu na metkumods.com tada sam prepravio neki dell veoma debeo lcd. Posle sam asus prepravio koji je puko na pola :evil: ,tako da sam pre dve godine kupio ovaj samsung i od njega odradio ovaj.
Pratim sve koji to prave od pocetka,ali nemogu da nadjem transparentnu polaroid foliju,da bi bilo sve potpuno transparentno,koliko toliko. Nemogu da nadjem kako prave te folije,jer bez njih se slika ne vidi,odnosno kamera moze da vidi a ljudsko oko nemoze,kao sto kamera vidi svetlo IR-Led dioda a ljudsko oko ne vidi.
Mora da postoji neka fora,gledao sam lik iz japana odradio potpuno providn i demonstrirao,ali nece da kaze gde i kako dosao do potpuno providne folije.Folija ide sa donje i gornje strane.
Kada se postave jedna preko druge i okrecu menjaju se boje kroz njih samo ako je lepljena selotejp transparentna traka,a ako nije samo je ili crno kroz foliju ili je providno.
mastercoler

Post by mastercoler »

Pozdrav, malo je obajatila tema, a malo sam je i promasio, ali je ovo jedina da se kod nas pominju ove lcd folije, pa mi nemojte zameriti, jer mi veoma treba. Zanima me u stvari moze li se kod nas negde pronaci ta samolepljiva polarizaciona folija za lcd, konkretno mi treba da izmenjam na instrument tabli od auta jer je bas izgorela od sunca tokom godina...
http://www.youtube.com/watch?v=JzrTptFbVBw
Post Reply