Problem sa povezivanja laptopa i tv
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Problem sa povezivanja laptopa i tv
Povezao sam laptop Acer Aspiru sa plazma tv putem VGA i kablova za ton i sve radi normalno ali kad hocu da resetujem laptop on se UGASI pa svaki put moram ponavljati procedure ….otvoriti laptop.sackati da se sistem podigne …zatvaram laptop …
Kako i gdje izvrsiti podesavajne da poslije pokretanja sistema rijesim gore navedeni problem.
Hvala
Kako i gdje izvrsiti podesavajne da poslije pokretanja sistema rijesim gore navedeni problem.
Hvala
Gore visoko dole tvrdo
Re: Problem sa povezivanja laptopa i tv
otpoji mikroprekidac na kucistu koji se ukljuci kad spustis ekran
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
NIsam baš razumio pitanje ..ali ne može niako dobiti sliku s zatvorenim laptopom .
Moze to je slucaj i kod mene!!!!puknuti wrote:NIsam baš razumio pitanje ..ali ne može niako dobiti sliku s zatvorenim laptopom .
Gore visoko dole tvrdo
Pokušaj instalirati novi driver za grafičku
Hvala pokusacu....ovaj Acer je star sedam godina.Khaderah wrote:Pokušaj instalirati novi driver za grafičku
Gore visoko dole tvrdo
De polako ..zarec wrote:Moze to je slucaj i kod mene!!!!puknuti wrote:NIsam baš razumio pitanje ..ali ne može niako dobiti sliku s zatvorenim laptopom .
Ti dobiješ sliku na TV i poklopiš laptop?..i on dalje radi normalno na TV ?
Da radi normalno u kontol panelu opcija napajanje iskljucio sam hibrernaciju i to je to.
Pozdrav
Pozdrav
Gore visoko dole tvrdo
E da , prema tome smo kretali .
U istim tim postavkama namjesti da se spuštanjem ekrana on ugasi .(ili tako nekako , ne sječam se )
Samo pripazi , neki laptopi imaju otvore strujanja zraka prema gore pa spušten ekran otežava hlađenje .
U istim tim postavkama namjesti da se spuštanjem ekrana on ugasi .(ili tako nekako , ne sječam se )
Samo pripazi , neki laptopi imaju otvore strujanja zraka prema gore pa spušten ekran otežava hlađenje .
Ovo koristim u zadnjh nekoliko dana a imam bezicnu tastaturu i misa.....siguran sam da ima opcija koja bi trbala da izgleda ovako ali ja to nisam uspio.
1. povezes laptop i tv kako sam vec napomenuo
2. kod novog pokretanja i prbacivanja na tv na tv iyabrati opciju PC ....
3. podici ekran na laptopu i pritisnuti dugme za pokretanje i oodmah zatvoriti laptop ...sistem se podize na TV
Kazem nije mi ovo uspjelo a vnam da moze pa ako neko zna molim ouputstvo.
Poz
1. povezes laptop i tv kako sam vec napomenuo
2. kod novog pokretanja i prbacivanja na tv na tv iyabrati opciju PC ....
3. podici ekran na laptopu i pritisnuti dugme za pokretanje i oodmah zatvoriti laptop ...sistem se podize na TV
Kazem nije mi ovo uspjelo a vnam da moze pa ako neko zna molim ouputstvo.
Poz
Gore visoko dole tvrdo
Oko toga bi morao petljati po opcijama grafičke kertice(display menager) ..i namjestiti clone desktop .
Ti ga opisanim načinom paljenja zezneš pa pošalje desktop na prvi ekran koji pronađe .
Ti ga opisanim načinom paljenja zezneš pa pošalje desktop na prvi ekran koji pronađe .
dovoljno je u podešavanjima namestiti da se ništa ne dešava kada se spusti ekran od LPT.