Multimetar instrument
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Multimetar instrument
Dakle neznam dali mogu ovakva pitanja postavljati nov sam ovdje pa se još snalazim.Zanima me kakve vi preporuke imate za novi multimetar,naime imao sam Uni-T 58B i posudio sam ga jednome prijatelju,no zeznuo sam se pao mu je sa 3 metra visine i ekran je puknuo no to je sada manje bitno dao mi je novce za njega.Pa sada planiram uzeti novi pa svaka bi preporuka dobro došla. Hvala...
- Feko
- Stariji član
Re: Multimetar instrument
Sve ovisi koliko para ti je dao i da li imaš mogučnost kupovine preko interneta?
Ja ovog nemam, no kolega ima i zadovoljan je. Uspoređivao ga je sa Fluke87 i poprilično su isti rezultati mjerenja. Fluke ima jednu decimalu više ali ovaj jeftini ima maksimalni ispis 6000 što je daleko bolje od
jeftinih multimetara sa ispisom 1999. Čuj mene "jeftinih" pa i ovaj je bagatela
http://www.ebay.com/itm/VC99-3-6-7-Auto ... 43bfbb3415
Ja ovog nemam, no kolega ima i zadovoljan je. Uspoređivao ga je sa Fluke87 i poprilično su isti rezultati mjerenja. Fluke ima jednu decimalu više ali ovaj jeftini ima maksimalni ispis 6000 što je daleko bolje od
jeftinih multimetara sa ispisom 1999. Čuj mene "jeftinih" pa i ovaj je bagatela
http://www.ebay.com/itm/VC99-3-6-7-Auto ... 43bfbb3415
E baš ovakvog imam i ja, doduše koristim ga kao rezervni, i za mjerenje temperature.
Preporuka, za tu lovu ništa bolje nećeš naći.
Preporuka, za tu lovu ništa bolje nećeš naći.
Osim cijene treba gledati i za koje svrhe koristiš multimetar ... da li se baviš elektronikom ili možda i elektrikom inače ... npr. za održavanje elektromotora su pogodne kombinacije multimetarr+strujna kliješta ... Za neks svrhe je dobro imati milamperska strujna kliješta itd itd Ako radiš sa naponima iznad 230 V bolje uzeti pouzdana kliješta koja u slučaju kratkog spoja neće eksplodirati u tvojim rukama itd itd itd
On je meni dao 300 kuna no ja sam spreman još dodati nekih 200 kuna...Koristim ga u svrhe elektroinstalacije.
Imao sam taj Uni-T i čini mi se kao dobra marka sad neznam vaša mišljenja o njemu,dali se on može uspoređivati uopće sa Fluke instrumentom?
Imao sam taj Uni-T i čini mi se kao dobra marka sad neznam vaša mišljenja o njemu,dali se on može uspoređivati uopće sa Fluke instrumentom?
http://www.chipoteka.hr/artikl/22824/in ... multimetar Neznam šta mislite o ovome instrumentu baš čitam informacije i čini mi se veoma kvalitetno.Evo šta info kaže DIGITALNI MULTIMETAR 195 x 90 x 40 mm
MJERI : ISTOSMJERNI NAPON DO 1000 V, IZMJENIČNI NAPON DO 750 V
ISTOSMJERNU I IZMJENIČNU STRUJU DO 10 A
OTPOR DO 2000 Mohma , ZUJALICA
FREKVENCIJA 2 kHz - 10 MHz, TEMPERATURA -40 DO +1000 STUPNJEVA
DIODNI TEST, DATA I PEAK HOLD,SLABA BATERIJA,POJAČANJE,OSVJETLJENJE
DISPLAY : 1999 , PRIKAZUJE SVE SIMBOLE
MJERI : ISTOSMJERNI NAPON DO 1000 V, IZMJENIČNI NAPON DO 750 V
ISTOSMJERNU I IZMJENIČNU STRUJU DO 10 A
OTPOR DO 2000 Mohma , ZUJALICA
FREKVENCIJA 2 kHz - 10 MHz, TEMPERATURA -40 DO +1000 STUPNJEVA
DIODNI TEST, DATA I PEAK HOLD,SLABA BATERIJA,POJAČANJE,OSVJETLJENJE
DISPLAY : 1999 , PRIKAZUJE SVE SIMBOLE
Ja bih ga izbjegao...
Mala rezolucija, nije Auto Range, a nije bome ni jeftin za ono što nudi. Potraži malo UT-61E, on nije loš.
Mala rezolucija, nije Auto Range, a nije bome ni jeftin za ono što nudi. Potraži malo UT-61E, on nije loš.
Auto range nije loše , ali bi više volio da naprave preklopnik dolje gdje se priključuju pipalice .
Renomirani proizvođači kao što je npr FLUKE mnogo vode računa o sigurnosti na radu tj. testiraju instrumente da su sigurni za poslužioca - kao što sam napomenuo da ti u slučaju kratkog spoja ne eksplodira u rukama itd Za el. instalcije nije loš ni VOLTCRAFT DT-21 ...
Da prijatelju ali za Fluke treba imati i novaca.Dali je taj Voltcraft uopće pouzdan?
Što se zaštite ulaza mogu preporučiti i Brymen...
Do nedavno u potpunosti nepoznata marka, osnovna djelatnost im je bila proizvodnja multimetara za druge brandove, od nedavno značajnije kreću u proizvodnju svojih instrumenata.
Naravno daleko su od Flukea i Agilenta, ali puno bolji od raznih kineza. Imaju multimetre sa CAT IV 1000V specifikacijama (i to pravim, nije samo pusti tisak na kučištu).
Kao što je Amir rekao kod automatike i elektrike treba imati siguran instrument. Vjerujem da nitko ne želi doživjeti da mu instrument eksplodira u ruci, a upravo to neki kinezi rade(pražnjenje velikih kondenzatora u multimetar kao simulacija kratkog spoja ili naponskog šiljka- kod nekih instrumenata je bilo i vatre)
Do nedavno u potpunosti nepoznata marka, osnovna djelatnost im je bila proizvodnja multimetara za druge brandove, od nedavno značajnije kreću u proizvodnju svojih instrumenata.
Naravno daleko su od Flukea i Agilenta, ali puno bolji od raznih kineza. Imaju multimetre sa CAT IV 1000V specifikacijama (i to pravim, nije samo pusti tisak na kučištu).
Kao što je Amir rekao kod automatike i elektrike treba imati siguran instrument. Vjerujem da nitko ne želi doživjeti da mu instrument eksplodira u ruci, a upravo to neki kinezi rade(pražnjenje velikih kondenzatora u multimetar kao simulacija kratkog spoja ili naponskog šiljka- kod nekih instrumenata je bilo i vatre)
Šta se tiče te eksplozije instrumenta u ruci bogu hvala pa mi se nikada to nije desilo .Jedino od svih poznatijih instrumenata najviše sam dobroga čuo za Fluke.Iskreno za Agilentu sada mi je to prvi glas,reci mi kako se kreću cijene multimetara od Agilenta i dali ih ima na našem tržištu (RH)elektor wrote:Što se zaštite ulaza mogu preporučiti i Brymen...
VOLTCRAFT DT-21 koristim već nekoliko godina i nisam imao problema- doduše uz njega koristim i VOLTRCRAFT VC602 . VOLTRCRAFT VC602 je po meni jako dobar za elektriku jer ima ugrađena strujna kliješta, mjeri AC napon do 1000V. Vjerujem da su VOLTCRAFT instrumenti dovoljno pouzdani, jer su dizjanirani u Njemačkoj i imaju CE cerifikat - proizvode se u Taiwanu ...
Za sve koji rade električna mjerenja sa naponom iznad 24V korisno je pogledati sljedeći link:
http://download.fluke.com/video-safety/ ... video.html
http://download.fluke.com/video-safety/ ... video.html
Ja radim na naponima većim od 24 V koristan link
Odličan link Amire, objašnjeno sve od A do Ž na jednostavan način. Opasnosti i najčešći uzroci nesreća, kako se osigurati, na što sa sigurnosnog aspekta treba obratiti pažnju pri nabavi instrumenta i kao šlag na kraju stvarna simulacija nesreće i test instrumenata.
Što se Agilenta tiče, cijene su tu negdje kao i Flukeove, za nas većinu prevelike. Drugo se ne može ni očekivati, obe tvrtke proizvode izuzetno kvalitetnu i sigurnu opremu, imaju dugogodišnje iskustvo i reputaciju te sigurno tržište u industriji.
Što se Agilenta tiče, cijene su tu negdje kao i Flukeove, za nas većinu prevelike. Drugo se ne može ni očekivati, obe tvrtke proizvode izuzetno kvalitetnu i sigurnu opremu, imaju dugogodišnje iskustvo i reputaciju te sigurno tržište u industriji.
Ja bih rekao bolje na nečemu ne štediti,nego da se desi ono što nebi trebalo.