Delphi USB HID komponenta

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
nermin_np
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Delphi USB HID komponenta

Post by nermin_np »

Pozdrav forumasi. Interesuje me USB HID Delphi komponenta. Potrebna mi je komponenta za slanje - prihvatanje komande i ocitavanje prikljucenih USB HID uredjaja. Probao sam komponentu sa sledeceg linka(http://nrcommlib.com/nrcomm/index.html), ali kako vidim (ili ja ne umem da je koristim kako treba), moguce je samo ucitati HID uredjaje, ali ne i poslati - primiti komandu.
jazz
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: Delphi USB HID komponenta

Post by jazz »

A zašto se uopće mučiš s HID-om, kad možeš na strani mikrokontrolera imati USB CDC (virtualni serijski port) i onda je na PC strani sučelje jednostavno, poput klasične serijske komunikacije (WinAPI WriteFile/ReadFile).
nermin_np
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Re: Delphi USB HID komponenta

Post by nermin_np »

Zato sto mi je receno da mora da ide preko USB HID :? . Nasao sam neki delphi primer koji koristi .dll biblioteku. Primer radi, ali ja kad odradim moj projekat, i povezem delphi aplikaciju sa .dll fajlom, onda dobijem polovicnu funkcionalnost. Dobijam broj povezanih USB uredjaja, ali ne i informacije o njima :s. Kacim primer koji radi i u funkciji je, i primer koji sam ja odradio, nadam se da neko koristi Delphi, i vec se susreo sa slicnim problemom ...
Attachments
projekti.zip
(507.08 KiB) Downloaded 294 times
Post Reply