Ma nisi me razumio, uopšte se ne bunim u vezi "raspodjele zahvale", nego mi se čini da si se pomalo izgubio u svim tim bojama i žicama, i da bi ipak bilo bolje da potražiš pomoć direktno kod majstora, ovako preko foruma je teško.
Kolega @Cosa ti je već "zamjerio" što kasniš sa objavom manuala, možda je tu tajna, možda malo detaljnije isčitavanje....
A što se tiče kočnice, sretao sam se sa alarmima koji su kočnicu koristili za "programiranje" rada, a i s onim koji su nakon palenja vozila i stiskanja kočnice zaključavali sva vrata.
To za diode prema migavcima je OK, mogu bilokakve samo da podnose potrebnu struju.
Pomoc pri ugradnji alarma,centralne i daljinsko zakljucavanj
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Pomoc pri ugradnji alarma,centralne i daljinsko zakljuca
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
@Resistor_01
Polako, nemoj slati članovima PM i ljutiti se što trenutno ne mogu pomoći, jer tko može i zna nešto o temi sigurno bi se javio ili će se javiti.
Evo, Kukinjos kad se vrati sa odmora punih baterija ima čuda da radi .
Što se tiče zahvala još ti je prerano za to jer nisi osposobio uređaj, isto tako svi učesnici u ovoj temi svojim odgovorima su doprinijeli, svaki je bio na mjestu. Ja sam te čak odveo na krivi trag sa kočnicom .
Nisam ni ja stručan za autoelektriku, zato sam i napisao da pričekaš i druge forumaše koji imaju radnog iskustva više nego ja (a pretpostavljam i ti) godina.
Whitehead je pobijelio radeći u pogonu, onda znaš o kakvom je tu iskustvu riječ .
U zadnjem postu kolega W je sve napisao
Polako, nemoj slati članovima PM i ljutiti se što trenutno ne mogu pomoći, jer tko može i zna nešto o temi sigurno bi se javio ili će se javiti.
Evo, Kukinjos kad se vrati sa odmora punih baterija ima čuda da radi .
Što se tiče zahvala još ti je prerano za to jer nisi osposobio uređaj, isto tako svi učesnici u ovoj temi svojim odgovorima su doprinijeli, svaki je bio na mjestu. Ja sam te čak odveo na krivi trag sa kočnicom .
Nisam ni ja stručan za autoelektriku, zato sam i napisao da pričekaš i druge forumaše koji imaju radnog iskustva više nego ja (a pretpostavljam i ti) godina.
Whitehead je pobijelio radeći u pogonu, onda znaš o kakvom je tu iskustvu riječ .
U zadnjem postu kolega W je sve napisao
Cosa wrote: Whitehead je pobijelio radeći u pogonu .
- Resistor_01
- Pravo uznapredovao :)
Ovo je vec spremno za ubacivanje.. Javicu vam se kada se to odradi.. I reci da li je bilo problema i kako to sve funkcionse....
Evo me s "punim baterijama" .
Malo sam pogledao ovu temu i mislim kako bi to trebalo spojit nekako ovako.
Nadam se da je dovoljno razumljivo.
Malo sam pogledao ovu temu i mislim kako bi to trebalo spojit nekako ovako.
Nadam se da je dovoljno razumljivo.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
- Resistor_01
U pravu si tako treba da se spoji. Ja sam izostavio sivu kao i ti . Sto se tice crno zelene nekako mi je glupo cim pritisnes kocnicu i upalis kontakt da se auto samo zakljucava. Npr stajem nekome i moram ugasiti auto da on udje..
A narandzastu sto ide preko prekidaca masu ne spaja se bas ovako. Jer morao bi da ubacim posebno jos jedan prekidac pa bi se to iskomplikovalo. A da iskoristim od ona 2 jedan ,onda kad otvorim vrata nece se paliti svjetlo u autu (mislim kad otvorim ta vrata na cijoj je strani prekidac).. I ne rade oni na tako jednostavnom sistemu. Ja mislim da ima posebno relej za njih jer kada otvorim vrata i zatvorim tek se gase nakom 1 minute ili odma kada dam kontakt. Tako da sam to izostavio i skopco direktno na masu mada meni alarm nije ni toliko bitan koliko daljinsko i centralna. A narandzastobijela ide na kontakt jer to je obavezno...
A narandzastu sto ide preko prekidaca masu ne spaja se bas ovako. Jer morao bi da ubacim posebno jos jedan prekidac pa bi se to iskomplikovalo. A da iskoristim od ona 2 jedan ,onda kad otvorim vrata nece se paliti svjetlo u autu (mislim kad otvorim ta vrata na cijoj je strani prekidac).. I ne rade oni na tako jednostavnom sistemu. Ja mislim da ima posebno relej za njih jer kada otvorim vrata i zatvorim tek se gase nakom 1 minute ili odma kada dam kontakt. Tako da sam to izostavio i skopco direktno na masu mada meni alarm nije ni toliko bitan koliko daljinsko i centralna. A narandzastobijela ide na kontakt jer to je obavezno...
Dešavalo se da čovjeku na semaforima otmu kola, jednostavno ga izvuku vani i preuzmu vozilo.Resistor_01 wrote:Sto se tice crno zelene nekako mi je glupo cim pritisnes kocnicu i upalis kontakt da se auto samo zakljucava. Npr stajem nekome i moram ugasiti auto da on udje.. ..
Unutra bi trebao da imaš prekidč za otključavanje, pa ako neko treba da uđe......
- Resistor_01
To je sa prekidacem prava stvar,jer kada fabricki dodje centralna i daljinsko naravno i prekidac mora biti u autu.. Ja bi to mogao nekako napraviti preko obicnog prekidaca sa 4 crnozelena i bjelonarandzasta na njega pa tek onda na kocnicu i kontakt.. Meni bi bilo malo ruzno staviti takav obicni prekidac. Najbolje je staviti onaj fabricki koji svjetli kad upalim svjeta ali ima u njemu nekakve elektronike i 5 pinova jer to je radjenjo za fabricku centralnu a ne ovu moju. Kada udjem u auto zakljucavacu po potrebi rucno i preko daljinskog... Odustao sam od ovoga prekidace jer je to malo komplikovano za mene a i nije toliko bitno...