CRT TV Elta
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
CRT TV Elta
Pozdrav,
Imam problem sa crt televizorom marke Elta.Kad se zagrije počinje poskakivati slika(kao na starim videorekorderima) te nakon toga potpuno izgubi sliku a na ekranu se pojavi bijela horizontalna crta.
Nijedan kondenzator nije izobličen i svi lemovi su u redu.Ako netko zna u čemu bi mogao biti problem molio bih da napiše.Hvala
Imam problem sa crt televizorom marke Elta.Kad se zagrije počinje poskakivati slika(kao na starim videorekorderima) te nakon toga potpuno izgubi sliku a na ekranu se pojavi bijela horizontalna crta.
Nijedan kondenzator nije izobličen i svi lemovi su u redu.Ako netko zna u čemu bi mogao biti problem molio bih da napiše.Hvala
Re: CRT TV Elta
To sto ni jedan kond. nije izoblicen ne znaci da su i ispravni.
Uglavnom, greska je u stepenu za vertikalno skretanje. Najvjerovatnije IC. Valjalo bi i da si napisao koji je tacno tip aparata u pitanju.
Uglavnom, greska je u stepenu za vertikalno skretanje. Najvjerovatnije IC. Valjalo bi i da si napisao koji je tacno tip aparata u pitanju.
Alexa
Model je NR EL-28TL3TXS
Tražio sam na netu shemu ali je nigdje ne mogu naći
Jesi li ga otvorio?Mozda imas samo hladne lemove negdje u vertikali,najvjerovatnije na IC-u.
Ako nije to ,probaj promijeniti sve elktrolite u vertikali ,ako nemas ESR metar.I na kraju ti ostaje IC.
Ako nije to ,probaj promijeniti sve elktrolite u vertikali ,ako nemas ESR metar.I na kraju ti ostaje IC.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Pregledao sam sve lemove i svi su u redu
Ja bi ih ipak prelemio sve,za svaki slucaj.Ako ne pomogne ,nastavi dalje po uputama,a da ,provjeri jos i na konektoru oklonskih kalemova...hladne lemovee,slab kontakt...
Opis otprilike upučuje na loš spoj negdje, prelemiti
Bilo je nekoliko hladnih lemova koje sam prelemio ali nema nikakvih promjena.
Može li netko objasniti gdje se otprilike nalazi vertikalni dio jer nigdje ne mogu naći shemu.
Hvala.
Može li netko objasniti gdje se otprilike nalazi vertikalni dio jer nigdje ne mogu naći shemu.
Hvala.
Za ovaj model ni Google nije nikad cuoFeniks wrote:Model je NR EL-28TL3TXS
Jesi li dobro prepiso oznaku?
Alexa
Pogledaj na sasiji koji je broj .Vertikala ti je obicno IC na hladnjaku u blizini konektora za otklonske zavojnice.
IC ti je obicno u Pentawat kucistu ,kao u NF pojacalima,sto vertikala u biti i jeste.
IC ti je obicno u Pentawat kucistu ,kao u NF pojacalima,sto vertikala u biti i jeste.