Kakoo naci Eutelsat W2??
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Pocetnik na forumu
Kakoo naci Eutelsat W2??
Pitanje u naslovu.... Kako pomovu astre 19,2 nacii eutel w2 kako da micem tanjur lijevo ili DesnOOO ??
Re: Kakoo naci Eutelsat W2??
Ako stojis iza tanjura i gledas u pravcu LNB-a,trebas pomaknuti malo u desno,da se LNb pomjeri 1-2 cm,tesko je reci,ali taj satelit ima puno slabiji signal pa ga je malo problem ustimat i trebao bi imati tanjur od najmanje 90 cm za kvalitetan prijem ,mozda i vise ,zavisno od tvoje pozicije
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
-
- Pocetnik na forumu
aha okk to sam uradio ..ali signal 0-3% slike nema signal sad 5 % sad 0...Zbog cega je to..Antena 90 cm Resiver Comag sl35 sa ALI cipom..dalii da stavim novi Software http://www.comag.de/en/pro.php?p=95 sa ove stranice dali ce to biti ok ??
Morat ces traziti na nekoj frekvenciji na kojoj sigurno znas da ima signala.Neki transponderi su iskljuceni ,a neke stari risiveri i nemaju unesene.
Unesi rucno frekvenciju od HRT-a i ostale parametre i tako trazi.Mozda ti je i elevacija malo pomjerena ,najcesce tanjur malo padne s vremenom,pa provjeri i to.
Unesi rucno frekvenciju od HRT-a i ostale parametre i tako trazi.Mozda ti je i elevacija malo pomjerena ,najcesce tanjur malo padne s vremenom,pa provjeri i to.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf