Pozdrav svima, posjedujem CRT TV LG model rz-29fa34rb.
Prije 15-ak dana, TV se ugasio i nisam vise mogao da ga upalim. Na bilo koju komandu za paljenje reagovao bi uobicajenim klikom, ali izostala bi slika kao i karakteristicni zvuk naelektrisanja ekrana. Tako bi stajao "ni tamo ni ovamo" 3-5 sec, a zatim bi se samo vratio u "stand by" mod.
Tako je bilo 2-3 dana, da bi sam od sebe iznenada proradio. Radio je super do juce kada se desila ista stvar, ali je proradio za par sati. Trenutno radi besprijekorno.
Napominjem da sam ga prije 3 mjeseca otvarao i ocistio zbog drugog manjeg kvara, tako da nema prasine i sl.
Ovaj put ga nisam otvarao, jer iako imam nesto iskustva s elektronikom, CRT uredjaje ne poznajem dobro, i nemam ideju o cemu se radi.
Da li je neko imao slican problem na servisu?
Unaprijed hvala na svim sugestijama...
LG 100Hz TV-kvar u najavi?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: LG 100Hz TV-kvar u najavi?
ja bih rekao da je negdje hladni lem...
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Kvar u najavi se i obistinio, tako da cemo ovaj put morati intervenisati... Od juce ne radi nikako.
Samo se pokusa upaliti, i nakon 3 sec se vrati u stand by bez ikakve slike i tona. Sasija je MC-036A.
Negdje na netu sam citao da ako se ekran ne naelektrise to podrazumijeva neispravan flyback...
True or false ?
Samo se pokusa upaliti, i nakon 3 sec se vrati u stand by bez ikakve slike i tona. Sasija je MC-036A.
Negdje na netu sam citao da ako se ekran ne naelektrise to podrazumijeva neispravan flyback...
True or false ?
Danas sam otkacio konektor koji sa glavne ploce vodi neke debele kablove u elektroniku oko topa (nemam pojma koji je to konektor, zice su crvena zuta plava i zelena)
Nakon toga TV bi se upalio sa tonom, ali bez slike.
Nakon vracanja konektora TV normalno radi... zasad
Da pocnem (bezuspjesno) skupljati pare za novi?
Nakon toga TV bi se upalio sa tonom, ali bez slike.
Nakon vracanja konektora TV normalno radi... zasad
Skupljaj pare za popravku TV aparata jer se popravka u svakom slucaju isplati...nemam pojma koji je to konektor, zice su crvena zuta plava i zelena...
Alexa
To su zice od otklonskih kalemova
Ili si imao slab kontak u samom konektoru ili imas hladne lemove negdje oko njega ili na njgovim pinovima na ploci.
Provjeri to i ne preporucujem ukljucivanje tv-a bez spojenih otklonskih kalemova
Ili si imao slab kontak u samom konektoru ili imas hladne lemove negdje oko njega ili na njgovim pinovima na ploci.
Provjeri to i ne preporucujem ukljucivanje tv-a bez spojenih otklonskih kalemova
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
Moj savjet je majstor i samo majstor okani se čorava posla.