I na tome sam zasnovao jednu ideju kako da je napravimo od obicnog mobilnog telefona veoma jednostavno i jeftino(ako imate vec neki telefon za rastavljanje ili kupite neki najobicniji za 3-5e pa ako ne i manje) i jedan reley sto manje voltaze 3v,5v...
Znaci uzmemo jedan mobilni koj radi,rasturimo zadnji deo maske i nadjemo onaj mini elektro motorcic za vibraciju,skinemo ga i tu,na one dve zice zalemimo reley(da ima sto manju voltazu,mislim da ima u kelku 3v reley)ali se "plasim" da ne bi bilo dovoljno napona za aktiviranje releya,pa bi na tom mestu na red dodao bateriju(znaci jedan kraj baterije ide na jednu zicu gde je bio mini elektromotor a drugi na reley i onda spajamo drugi kraj releya na drugu zicu u mobilnom,mislim da ste me razumeli
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
Znaci sad kad ja pozovem taj broj telefona,tel nece da vibrira ali ce se ukljuciti reley,reley dalje kratko spoji onaj taster za javljanje na tastaturi gde smo zalemili sto tanjom zicom dva kraja sa releya,i onda se desava to kao da je neko pritisnuo taster na tel i javio se,ali to je sam tel odradio,i vibracija se automatski iskljucuje jer je normalno da kad se javimo odmah se iskljucuje vibracija ili zvono,onda mozemo da prisluskujemo dok god imamo kredita na telefonu ili najbolje uzeti minute...
Onu bateriju koju dodajemo na ded sa releyem(ako bi to moglo u opste tako da radi)tj. mozemo da uzmemo napajanje od telefona(od same baterije u telefonu,jer bilo bi malo glomazno da dodamo jos jednu bateriju uz tel i reley) i imam i drugo resenje a to je da pomocu nekog strujnog kola koje bi odradili u smd-u podignemo napon na potreban nivo i aktiviramo reley...
Uz to bi mogli da napravimo i neki predpojacavac za mic iz telefon da bi se sto glasnije culo na nasem telefonu isto u smdu-u odradimo,to je malo strujno kolo sa par elemenata.
I nemojte samo da kazete da je bolje da kupim gotovu gsm bubicu,kako je ovo komplikovano i glomaznije od prave gsm bubice,ja to sve znam ali bi cisto da napravim ja jednu svoju,bukvalno za 0din moze da se napravi,pa bi hteo pomoc od iskusnih sa foruma da vidim da li je ovo moguce....