Trebao bi poslati jedan signal koji bi bio rezultat pritisnutog dugmeta preko nekog modula na 430Mhz ali je problem sto bi trebao prenjeti taj signal na razdaljinu vecu i od 500m pa cak i do 1-2km. E sad znam da za tu razdaljinu treba pojacati emitovani signal , ali posto sam ja pocetnik neznam tacno sta tacno da pojacam? Tj. jeli domet zavisi od ulaznog napona pa recimo 5V i 12V ce imati razlicit domet? ili je nesto drugo u pitanju.
Pa eto molim malo pomoci i objasnjenja u vezi ove teme. Znaci kako , zasto i slicno

Takodje dali je moguce u koliko bude potrebe da se prevale vece udaljenosti uraditi nesto kao ovo:
Imati jedan modul koji emituje signal zatim na pola puta postaviti jedan transiver koji bi primljeni signal opet emitovao ka sljedecem i tako "umrezeni" da prevale 5-6km?
I jos najvaznije dali je potrebna OPTICKA VIDLJIVOST ili nije? Jer ocigledno vec i na 500m je tesko da imas cist prostor a kamoli na jos vecim udaljenostima.
Hvala unaprijed i izvinjavam se na mom "povrsnom" poznavanju tematike pa su mozda neka pitanja i smjesna ali stvarno bi mi trebali odgovori.