Dogovoreno. Nadam se da sad nisam bio kompliciranmojalovaa wrote:Ja bi ipak da vi meni pomognete u BASCOM-u , odnosno kada dodjem do malo kompliciranijih tema....
![Oh no :ohno:](./images/smilies/affraid.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight
Dogovoreno. Nadam se da sad nisam bio kompliciranmojalovaa wrote:Ja bi ipak da vi meni pomognete u BASCOM-u , odnosno kada dodjem do malo kompliciranijih tema....
U pravilu, ako je program počeo izvršavat jedan interrupt, a pojavio se drugi, krenut će izvršavat taj drugi, dok će prvi bit na čekanju dok ne završi ovaj drugi. Ovo je u slučaju ako ne blokiraš interrupte prilikom ulaska u interrupt rutinu.Maki wrote:( i jos k tome taj interrupt ostane aktivira tj. njegov pin)
Moram te ispraviti kolega, čisto zbog boljeg razumjevanja AVR-a. Bilo koji dio periferije prilikom skoka na ISR vektor isključiti će globalni I BIT u SREG-u, dakle kada već dođeš u ISR rutinu globalni prekidi su isključeni i ne može se dogoditi niti jedan drugi prekid dok se ovaj ne odradi. O ovome se brine hardware AVR-a, ali naravno, programer može u samoj ISR rutini uključiti I BIT SREG-a i omogućiti ostale prekide.Kukinjos wrote: U pravilu, ako je program počeo izvršavat jedan interrupt, a pojavio se drugi, krenut će izvršavat taj drugi, dok će prvi bit na čekanju dok ne završi ovaj drugi. Ovo je u slučaju ako ne blokiraš interrupte prilikom ulaska u interrupt rutinu.
When an interrupt is serviced no other interrupts can occur because the processor(not the compiler) will disable all interrupts by clearing the master interrupt enable bit. When the interrupt is serviced the interrupt is also cleared so that it can occur again when the conditions are met that sets the interrupt.