Daljinsko upravljanje 2 motora preko Arduina

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
krizic

Daljinsko upravljanje 2 motora preko Arduina

Post by krizic »

Pozdrav! Može li mi netko pomoći. Trebam nekakve sheme ili projekte za upravljanje motorićima preko Arduina i računala. Znači imam 2 12 VDC motorića koje trebam spojiti u 2 h mosta i to spojiti na Arduino. Na arduino staviti nekakav transreciver za 433MHz i napraviti nekakvo sučelje sa transreciverom 433MHz koje se spaja preko DB25 porta ili nekog drugog porta na računalo. Na računalu pokrenem program kojime upravljam tim motorima. Prihvaćam projekte, sheme, linkove, savjete... :)
Dj Chris Axe
Zez
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Daljinsko upravljanje 2 motora preko Arduina

Post by Zez »

Čuj sinko,jel' ti palo na pamet (s obzirom na ostala tvoja traženja) da počneš koristiti Google? Vjeruj, čudesa čini. Recimo, na pojam "arduino" vratio mi je tek nešto preko 26 000 000 adresa gdje se spominje traženi pojam. Probaj!
Lijenost je iz raja izašla.
krizic

Post by krizic »

Tražio sam ali nemogu naći točno to.
Dj Chris Axe
Zez
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Zez »

Dakako da ne možeš. Nije to ništa čudno jer je svatko pravio ono što je pravio za svoje potrebe i sukladno svojim mogućnostima. Na prste mogu nabrojati koliko sam puta, tražeći po cijelom Internetu, našao baš ono što sam tražio. Uglavnom se nađe nešto slično onome što nam treba pa se to onda dorađuje ili prerađuje. Ili se samo iskoristi kao osnova na kojoj gradimo vlastiti projekt. Nažalost, to je tako.
Nego, postavi isto pitanje pod temom Mikrokontroleri - AVR. Tamo su momci koji se puno više i bolje u te stvari razumiju od mene (ja sam samo elektroničar koji je silom prilika izučio i dio stolarskog zanata) pa ti mogu i više pomoći. Samo prije toga što točnije definiraj što zapravo želiš i kako si to zamislio jer si ti jedini koji to točno zna (ako zna). Sretno!
Zez
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Zez »

Tja, od svega uzmeš što ti treba i ugradiš u svoj projekt.
Post Reply