Tesla 54C AZ1 lampa
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Tesla 54C AZ1 lampa
Dakle riknula je AZ1 lampa koja sluzi za pretvaranje AC u DC pa me zanima jel ikako umjesto nje mogu staviti graetzov spoj na navedeni radio jer tesko ju je nac a i skupa je
Re: Tesla 54C AZ1 lampa
Aha samo na koji cu od ova dva nacina spojiti? je li bitan taj drugi izlaz na trafo jer vidim da je na jednoj spojen samo na jedan izlaz?
I katoda donje diode na 1, a ne na 8.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Zbaci kao na ovoj manjoj slici?
Da, prije nisam ni primijetio malu sliku.
uglavnom napravio sam preko dioda i sad radi al sad ima novi problem, ugl nmgu nikako ugoditi stanicu, cujem samo sum ili zujanje ovisno o rasponu frekvencija, i primjetio sam da ona gornja lampa EM4 se ne grije ali isijava zelenu svjetlost, odkle da krenem?
Vidi ima li na nožicama 1 i 8 6,3 VAC, ako da, onda mijenjaj lampu.
Imam ja jednu AZ1 elektronku
kontakt u pm
Kada stavljas SS ispravljac problem je u nekoh 40V visljem naponu napajanja koji elektronka inace "pojede". Ako zelis SS ispravljac morat ces spustati napon promjenom RC clanova poslje elektronke.
kontakt u pm
Kada stavljas SS ispravljac problem je u nekoh 40V visljem naponu napajanja koji elektronka inace "pojede". Ako zelis SS ispravljac morat ces spustati napon promjenom RC clanova poslje elektronke.
Jesi li stavio kakvu zicu za antenu?Malo pospricaj preklopnik za bandove kontak sprejem i malo ga razradi,isto tako i sve lampe izvadi i pospricaj podnozja.
Ako EM4 svijetli zeleno vjerovatno ima grijanje.Imas u pojacalu i jedan manji elektrolit oko 50uF ili 100 uF ,provjeri ga ili jos bolje zamijeni.
Ako EM4 svijetli zeleno vjerovatno ima grijanje.Imas u pojacalu i jedan manji elektrolit oko 50uF ili 100 uF ,provjeri ga ili jos bolje zamijeni.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"