imam allpic programator i sve u redu ocita pic al nikako nemogu isprogramirat. pic je nov nije prije programiran. trazio sam po forumima nesto spominju bandgap da je to mozda problem
ak je ko imo slican problem molim vas da mi pomogne. ev 2 sata pokusavam da isprogramiram i neide
Da li si siguran da ti radi programator?
Da li si porbavao neki drugi PIC da isprogramiras?
Koji softwer koristis za programiranje?
Koji je PIC tacno u pitanju?
Svi uredjaji rade na bijeli dim.... kada taj dim izadje, oni vise ne rade..:)
programator radi provjereno jer sam vec nekoliko piceva uspjesno isprogramiro
koristio sam i IC-prog i winpic i winpic800 i u svakom mi izbaci gresku
0x00000 sto je ja mislim na pocetku programiranja u pitanju je pic 12f629
mogu ga verifikovati i iscitati al buduci da ga prvi put koristim samo na zadnjoj adresi ima kalibracijsku rijec
probao sam sve moguće postavke u programu sa mclr bez sa internim ili externium oscilatorom nemoze nista
Cudno mi je samo kako moze da ga prepozna iscita i obrisse a nemoze da isprogramira obicno sa dosad imo slucaj ukoliko pic neradi programator ga nemoze prepoznat nikako
Koliki je napon MCLR-a ? Prepoznaje pic , a ne zeli ga isprogramirat ? Prepoznaje u kojem smislu ? Tocno ispise da je to taj i taj pic ili si zakljucio da ga prepoznaje jer ga mozes citat ? Uspijevas li ga izbrisat ?
Verovatno je iskljucen mclr pri prethodnom programiranju, pa onda mora da se udje u programski mod tako sto se prvo dovede +13V na mclr, pa onda se dovede +5V na napajanje. A taj mod kod all pica je nikakav, prakticno ga i nema.. To sto ima, ne radi bas najbolje, ima neka zajebancija da se jumper postavi tako da postoji na mclr +13V konstantno...
Ljudi potrebna mi je pomoc...iako ovo nije pitanje vezano za gore navedenu temu:/
Da li moze i kako da se iscita hex sa pic16f1827 a da se pri tome ne osteti uredjaj i sam kod u pic-u?