120V, 60Hz na 220V, 60Hz, pomoc
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
120V, 60Hz na 220V, 60Hz, pomoc
Zdravo, dugo me nije bilo tu, i cim sam se vratio odmah pitanje, joj joj
Uglavnom, za 2 tjedna mi dolaze zvucnici za PC, iz tvrtke klipsch, promedia 2,1. snage 200W, THX certifikat itd.
Problem je kaj oni idu na 120V izmjenicne i na frekvenciju od 60Hz.
E sad, meni bi trebalo par savjeta kak da ja to napravim, tj, kakav sklop da napravim da ih mogu skopcat na 220V, 50Hz?
Namjeraval sam u njima promjeniti trafo koji transformira 220V u napon koji treba zvucnicima, tj pretpostavljam da je to 24V istosmjerne, al nisam siguran, ili tak nkj xD
Al to ne rijesava problem frekvencije, a preskupo mi je kupovat frekvencijski pretvarac!
Ima netko neko rijesenje ili savjet? Sve mi bude dobro doslo pri rijesavanju ovog problema
Hvala, i ispricavam se ak sam fulal podforum
P.S. to su ovi zvucnici http://www.klipsch.com/promedia-2-1-computer-speakers
Uglavnom, za 2 tjedna mi dolaze zvucnici za PC, iz tvrtke klipsch, promedia 2,1. snage 200W, THX certifikat itd.
Problem je kaj oni idu na 120V izmjenicne i na frekvenciju od 60Hz.
E sad, meni bi trebalo par savjeta kak da ja to napravim, tj, kakav sklop da napravim da ih mogu skopcat na 220V, 50Hz?
Namjeraval sam u njima promjeniti trafo koji transformira 220V u napon koji treba zvucnicima, tj pretpostavljam da je to 24V istosmjerne, al nisam siguran, ili tak nkj xD
Al to ne rijesava problem frekvencije, a preskupo mi je kupovat frekvencijski pretvarac!
Ima netko neko rijesenje ili savjet? Sve mi bude dobro doslo pri rijesavanju ovog problema
Hvala, i ispricavam se ak sam fulal podforum
P.S. to su ovi zvucnici http://www.klipsch.com/promedia-2-1-computer-speakers
Re: 120V, 60Hz na 220V, 60Hz, pomoc
Za istosmjerni napon nema veze koja je frekvencija.
To znam
al za izmjenicni!
al za izmjenicni!
Dioda koja ispravi 50 Hz će ispraviti i 60 Hz
Edit: To ima veze sa seminarskim radovima ?
Edit 2: Ako je 200 W onda trafo nije sigurno 24 V
Edit: To ima veze sa seminarskim radovima ?
Edit 2: Ako je 200 W onda trafo nije sigurno 24 V
Uslikaj taj originalni ispravljač; da ga vidimo; pa možda dobiješ neku informaciju.
ma nije seminarski rad ovak opcenito, moj rad
Muzicka snaga je 200W, a za sinusnu nisam siguran..kad dodu zvucnici, bude otvoril woofer, pa okinem slike tu
i da, znam da je najlakse to pokrenut preko pretvaraca s 220V na 110V, al mi je malo preskupi da ga idem kupovat...radije bi ga napravil doma, mislim da bi me manje kostal..i da ,trebal bi mi takav pretvarac snage oko 200VA
Muzicka snaga je 200W, a za sinusnu nisam siguran..kad dodu zvucnici, bude otvoril woofer, pa okinem slike tu
i da, znam da je najlakse to pokrenut preko pretvaraca s 220V na 110V, al mi je malo preskupi da ga idem kupovat...radije bi ga napravil doma, mislim da bi me manje kostal..i da ,trebal bi mi takav pretvarac snage oko 200VA
onda ne stavljaš u seminarske radove nego pod temu nema čega nema, sve ostalo ili Elektronika za početnike.
To što ti zoveš pretvaračem inače ima ime. Tako reći transformator !
Daj ti sačekaj da taj sistem dođe pa vidi kakav trafo ima u sebi, možda taj trafo već i ima namot za 250 V u sebi, samo ga treba prespojiti.
Daj ti sačekaj da taj sistem dođe pa vidi kakav trafo ima u sebi, možda taj trafo već i ima namot za 250 V u sebi, samo ga treba prespojiti.
Znam tosatsat wrote:onda ne stavljaš u seminarske radove nego pod temu nema čega nema, sve ostalo ili Elektronika za početnike.
a ovo za krivi podforum, to nisam znal, pa sam tu stavil
Koliko ja vidim ; (subwoofer 50 watts @ 5% THD, 50 Hz continuous)
+
sateliti: 35 watts/channel @ 5% THD, 1KHz ( i to je pitanje ?)
+
bob4 wrote:Koliko ja vidim ; (subwoofer 50 watts @ 5% THD, 50 Hz continuous)
+
da, to sam bas i ja sad vidio..ja sam si zabrijl da je woofer 130W i sad vidim da je to peak power xD
Znaci, nebi trebal trafo vece snage od 120VA,
evo dosli zvucniki, i nakon kaj sam otvoril kutiju, zamjetil sam da je to kaj se nalazi u wuferu, isto ko na ovom linku: http://www.thompdale.com/bash_amplifier ... sh_amp.htm
pa ak mi mooze netko pomoci kak da to vdrapim na 220V
ak nebu islo, onda bum valjda kupil pretvaraca s 220V na 110V s tom americkom uticnicom...
Hvala unaprijed
pa ak mi mooze netko pomoci kak da to vdrapim na 220V
ak nebu islo, onda bum valjda kupil pretvaraca s 220V na 110V s tom americkom uticnicom...
Hvala unaprijed
Svakako detaljno usporedi da li sheme prikazuju tvoje ili samo slično pojačalo.
Ako su sheme ok onda bi, barem po shemi, samo kratkospojnika J9 trebao rješiti tvoj problem...
http://www.thompdale.com/bash_amplifier ... 86x707.gif
Ako su sheme ok onda bi, barem po shemi, samo kratkospojnika J9 trebao rješiti tvoj problem...
http://www.thompdale.com/bash_amplifier ... 86x707.gif
Naravno pričekaj da netko iskusniji potvrdi moje mišljenje, kako bi bio siguran da nešto neće pustiti bijeli dim..
Hmm, kaj bi tocno trebal napraviti s J9?
Uteko dio teksta pri editu, trebalo bi maknuti (odspojiti) J9.
Samo pričekaj dok još netko ne potvrdi. I naravno sve radiš na vlastitu odgovornost..
Samo pričekaj dok još netko ne potvrdi. I naravno sve radiš na vlastitu odgovornost..
E hvala ti
budem pital jednog profesora elektrotehnike, inzenjera
ako potvrdi da je to ok, sutra oni rasturaju moju sobu hehe...tnxx, imas pivu od mene
budem pital jednog profesora elektrotehnike, inzenjera
ako potvrdi da je to ok, sutra oni rasturaju moju sobu hehe...tnxx, imas pivu od mene
E da, opet bumpam bzvz :S
Ne mogu nac taj J9, Kak to izgleda? jel to samo neka zica ili sklop?
Ne mogu nac taj J9, Kak to izgleda? jel to samo neka zica ili sklop?
Uslikaj cijelu plocicu, ako je SMPSda se dobro vidi mrezni ispravljac i okaci na neki server
za slike i link postavi ovdje, onda dobijes punu informaciju.-
za slike i link postavi ovdje, onda dobijes punu informaciju.-
Posto mi je uteko edit, taj J9 trazi ovdje:
- Attachments
-
- PM2.1(new)_pic1_-90r-850x638.jpg (10.57 KiB) Viewed 15129 times
Hvala Nasao sam taj J9...to je bila samo mala žica desno od SMPS-a. maknuli ga van, i spojili na 220V...super sve radi!
Hvala na pomoci svima
Hvala na pomoci svima