Automatska ulazna vrata ili tripod

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Titan

Automatska ulazna vrata ili tripod

Post by Titan »

Ima li tko ideju kako napraviti automatska ulazna vrata ili tripod za kontrolu ulaza. Tj. kakve motore koristiti da se izradi nešto slično što bi preko kontrolera i kompa otvaralo vrata u nekom prolazu.

U prilogu je skica.

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... ripod1.pdf
Titan

Re: Automatska ulazna vrata ili tripod

Post by Titan »

Skica automatskih vrata u koja bi trebao ići motor ili nešto slično za automatsko otvaranje.

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... _vrata.pdf
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Jedini problem je mehanika ako mene pitas. Ostalo napravis relativno lako, s tim da ti ne treba kompjuter vec bi mikrokontroler mogao kontrolisati vrata. Zveknes neki motoric malo jaci, recimo od brisaca od automobila jer on ima reduktor i bas bi polako otvarao vrata. Stavis granicne prekidace i malo isprogramiras. Naravno, nadjes shemu IR senzora (IR kapije) koja ce da detektuje pokusaj prolaza kroz hodnik i da malo dalje od senzora otvori tu kapiju.
Titan

Post by Titan »

trax wrote:Jedini problem je mehanika ako mene pitas. Ostalo napravis relativno lako, s tim da ti ne treba kompjuter vec bi mikrokontroler mogao kontrolisati vrata. Zveknes neki motoric malo jaci, recimo od brisaca od automobila jer on ima reduktor i bas bi polako otvarao vrata. Stavis granicne prekidace i malo isprogramiras. Naravno, nadjes shemu IR senzora (IR kapije) koja ce da detektuje pokusaj prolaza kroz hodnik i da malo dalje od senzora otvori tu kapiju.
Zanimljivo..., ne znam odakle da počnem kombinirati mehaniku, probat ću prvo nabaviti neki takav motor iako se vrata trebaju otvarati relativno brzo.

Hvala na savjetu... potrudit ću se samo mi fali ideja :)
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

meni je uvjek bila problem bas ta mehanika :) nemam gdje da radim.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Motor od cirkulara :D :D :D :D :D
Post Reply