Pomoc za Opticum 7000c

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
adis_lfc

Pomoc za Opticum 7000c

Post by adis_lfc »

Nadam se da nisam ofulao gdje da ovo postavim al posto sam pocetnik valjda moze ovdje. dakle, imam problem sa resiverom opticum 7000c, sve mi je bilo ok i jucer ga upalim i nema mi nikako signala, ( signal se samo nekad na sekundu pojavi i nestane) , donosio sam drugi resiver i prikljucim i sve je ok samo na ovom 7000c nema signala. Pa eto ako neko zna sta je u pitanju neka kaze, bio bih veoma zahvalan . :D
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Pomoc za Opticum 7000c

Post by nano »

Mogu cak biti i elektroliti u napajanju,a mozda je i tuner.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Gromit
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: Pomoc za Opticum 7000c

Post by Gromit »

Mladi kolega, ja imam Opticum 4300 receiver, i imao sam problem kao kod tebe - malo radi, malo ne radi, na kraju se više nije dao "bootati"! 99% sam siguran da se (kao i kod mene) radi o elektrolitima u napajanju! Otvori uređaj i najvjerojatnije ćeš vidit koji kondenzator napuhnut kod napajanja: zamjeni ih SVE! I one nenapuhane! Nemam shemu tvog receivera, ali trebaš uzet dobre kondenzatore istih vrijednosti kapaciteta, ALI uzmi sa duplo večim naponom!!! I gledaj da barem imaju oznaku 105°C - ja sam ih u Chipoteci kupovao, ako već nisu Rubycon ili sl. "low-ESR" kondenzatori!

Pozdrav!
Gromit

PS: Dobrodošao na forum! :D
Can You hear me, can You hear me?
Through the dark night, far away...
I am dying, forever crying :(
To be with You, who can say...
To be near You, to be F R E E !
Post Reply