Eurolite LED T-36 pinspot
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Eurolite LED T-36 pinspot
Trebao bi pomoć oko gore navedenog reflektora.Reflektor ima 61 diodu u tri boje.Zelena,crveta i plava.Stvar je u tome da se plave led diode gase i pale ili tinjaju.Prelemio sam sve spojeve i događa se isto.Kada skinem prednju zaštitnu gdje su diode i pomičem neku od ugašenih proradi mi.Kad isključim iz mreže,opet upalim taj red je ugašen ili tinja.Ako netko zna kaj da napravim nek mi pomogne.
Re: Eurolite LED T-36 pinspot
Mozda ti u nekoj diodi prekida.Lagano kuckaj po diodama redom pa vidi koja je najosjetljivija,a mozes i mjeriti multimetrom kad je ugaseno.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Pa cim reaguje na pomeranje(mrdanje,drmanje)logicno je da je kvar mehanicke prirode tacno mesto kvara moras naci sam nema pravila.Eventualno mozda je nesto u kratkom spoju u tom redu a ti ga pomeranjem otklonis npr.
Hvala na odgovorima, pregledao sam pločpicu ništa nisam našao, nije mi jasno to da crvene i zelene rade sve samo je problem s plavima.To mi se događa na 2 reflektora.Nije valjda cijela serija plavih dioda loša onda budem se namjenjao.
Vidi poigraj se onim dip prekidacima pozadi. Moze da se namesti da prepere samostalo bez nekog pravila. moze da se aktiviraju u ritmu muzike, a moze i da se adresiraju za kontroler. Imao sam skoro na popravci slican. Vidi skini uputstvo kako se podesavaju dip prekidaci. Tako da mislim da nije kvar u pitanju vec podesavanje.
http://download.showtechnic.de/data/doc ... 010021.pdf
http://download.showtechnic.de/data/doc ... 010021.pdf
- Attachments
-
- auto.JPG
- (13.83 KiB) Downloaded 1 time
Imam manual i složen je. To radi, nego ispadne da pola dioda rade pola ne, od tih pola kaj ne rade pola tinja tak da mislim da nije problem u preklopnicima.
Meri pa vidi da li to prekidaju diode ili takav napon ide iz drajvera.