Pozdrav elektroničari,
imam problem sa osciloskopom.Imam osciloskop koji je dosta star,možda čak i antikvitet iz 1952 godine,i fino je radio ali vrijemenom je pregorela katodna cijev.Međutim takvu katodnu cijev nema šanse da igde nađem,to je Philips DG7-32 (pronašao sam čak i njen datasheet),pa imam pitanje za vas,da li je moguće ugraditi neku drugu sličnu katodnu cijev,i ako može da li bi to ikako funkcioniralo.Žao mi je da ga bacim jer je ipak radio tolike godine i dosta je očuvan,a za kupnju nekog novog nisam trenutno "podoban"
Unaprijed zahvalan
Popravka osciloskopa
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Popravka osciloskopa
Pa nisam siguran da te cijevi baš nema neznam odakle si ja baš slučajno imam jednu viška.
Pokušaj preko interneta pronaći prodaje li neko takvu cijev ili možda neko prodaje polovan isti takav osciloskop u kome je cijev još uvijek ispravna.
Pokušaj nabaviti preko firme ELES-Tron Zagreb tel +385 1 3490 339 - adresa Tihomila Vidošića 5 10090 Zagreb. Ova firma ELES-Tron je specijalizovana za održavanje mjerila uključivo i starih osciloskopa.
Pokušaj nabaviti preko firme ELES-Tron Zagreb tel +385 1 3490 339 - adresa Tihomila Vidošića 5 10090 Zagreb. Ova firma ELES-Tron je specijalizovana za održavanje mjerila uključivo i starih osciloskopa.
- MileMalbasa
- Penjem se :)
Hvala ljudi na pomoci nasao sam neku slicnu malo sam prevezao ulaze i radi ko doksa