Acer aspire one
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Acer aspire one
dobio sam jedan acer aspire one koji ne radi, kada se prikljuci napajanje nista ne zasvijetli niti jedna ledica ama bas nis uopce ne reagira . Konektor napajana je u redu no onaj na ploci (zenski) na drugoj strani s ploce, nema napona no kad sam instrumentom probao taj zenski konektor spojiti s jedne i druge strane i ima kontakta . Tako da sad neznam sta da napravim pa oko moze netko pomoci .
Re: Acer aspire one
Nije mi jasno,kako mislis ima kontakta,a nema napona.
Mozda ti je lose napajanje ,pa napon padne kad ga prikljucis na plocu.Imas tamo i onaj smd osigurac ,bijeli ,odmah do konektora napajanja,provjeri njega i pogledaj ima li jos koji na ploci.
Ako je izgorio osigurac,mjeri imas li kratki spoj izmedju plusa i minusa.
Ako ti napon padne kad opteretis napajanje ,mijenja elektrolite u napajanju.
Mozda ti je lose napajanje ,pa napon padne kad ga prikljucis na plocu.Imas tamo i onaj smd osigurac ,bijeli ,odmah do konektora napajanja,provjeri njega i pogledaj ima li jos koji na ploci.
Ako je izgorio osigurac,mjeri imas li kratki spoj izmedju plusa i minusa.
Ako ti napon padne kad opteretis napajanje ,mijenja elektrolite u napajanju.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
provjerio sam sve osigurace na ploci i svi su uredu a napajanje nije jer radi na drugom laptopu mada sam probao i drugo napajanje i opet nista
Imas li napone na tim osiguracima kad spojis napajanje?
na osiguracima nema napona ma nema ih ni na ploci na kontaktima od konektora cini mi se ko da se napajanje iskluci kad se spoji s laptopom ali bi se onda i ledica na njemu isklucila, valjda
jedino ako nije negdje neki kratki spoj ali nema gdje bit ili barem ja nevidim
jedino ako nije negdje neki kratki spoj ali nema gdje bit ili barem ja nevidim
evo proba o sam spojit na zice poslije konektora od napajanja i UPALIO JE a sad cu probat spojit monitor pa da vidimo dalje jeli radi ili je jos nesto
Vjerovatno ti srednji pin u konektoru nema dobar spoj sa plocom.
sada sam narucio novi konektor pa cekam da dojde mada sam na zice ga upali no nisam dobio sliku no jos cu to mali vise proucit ka d dojde konektor
dosao je konektor te kad sam sve spojio on se upali no nema slike ,malo sa googlao i samo flashao bios jer valjda cijela serijaima gresku s biosom te sad laptop radi ko urica
hvala svima
hvala svima